83 polise sertifika

Bartın Emniyet Müdürlüğü 'nün personeline yönelik olarak planladıkları birbirinden farklı eğitimleri aralıksız devam ediyor. Planlanan eğitimler arasında Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimleri de önemli bir yeri tutuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı ile Bartın Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde planlanarak gerçekleştirilen Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimleri çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlere eğitici olarak yine Bartın Emniyet Müdürlüğü personeli olan ve konularında uzman olan 3 eğitici personel katılıyor. 5 ‘er gün süren Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimlerinde eğitime katılanlara; ‘’ Durum Eğitimi Uygulaması, Hayatta Kalma Prensipleri, Görüşme ve Savunma Durumu, Güvenli Mesafe, Kelepçe Takma ve Arama, Polis Meslek Etiği, İnsan Hakları, Atış Uygulamaları’’ v.b. konularda eğitimler veriliyor. Eğitimler sonrasında ise eğitimlerin son günü olan Cuma Günü senaryo gösterimleri sergileniyor.

5farklı dönemde düzenlenerek 5 ‘er gün süren Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimlerine bugüne kadar Bartın Emniyet Müdürlüğü personeli olan toplam 83 polis memuru katılırken, eğitimlerin sonu günü gerçekleştirilen senaryo gösterimlerini İl Emniyet Müdürü Mehmet ALTINOK da izledi. Senaryoyu gerçekleştirenlerin tamamı eğitimlerde eğitim alan polis memurları olurken, senaryo gereği de olsa eğitim alan personelin olaylara müdahalede son derece profesyonel oldukları gözlendi.

Her senaryoda farklı konular işlenirken, senaryonun büyüsüne kapılan polis memurları zaman zaman ufak yaralanmalar da geçiriyor. Öyleki senaryoda olaya müdahale eden polis memurları şüpheli rolündeki meslektaşlarını etkisiz hale getirerek gözaltına alırlarken adeta gerçek olaya müdahale ediyor gibi davranıyorlar. Senaryoyu izleyenler ise senaryolar gerçeğini aratmadığını dile getiriyorlar.

Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimleri ‘nin önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, Haziran Ayının sonuna kadar Bartın Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis merkezi amirliklerinde görevli tüm personelin bu eğitimden geçirilmesi planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Durum Eğitimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.