Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu Karabük TÜİK

Arıt Yolunda Heyelan

BARTIN’da dün gece aşırı yağış nedeniyle 17 köye ulaşım sağlanan yolda heyelan meydana geldi.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın’da dün gece metrekareye 9,5 kilogram yağış düştü. Bartın Arıt köyüne ulaşım sağlanan karayolunun Çöme boğazı mevkiinde yeni yol yapım çalışmalarının bulunduğu bölgede 17 köye ulaşımının sağlandığı eski yolda heyelan meydana geldi.

Yolun 100 metrelik kısmı heyelan nedeniyle çöktü. Sabah saatlerinde yol trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalarına başlarken, özel idare ekipleri de alternatif yol çalışmalarına başladı.

Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, “Gece saatlerinde bölgeye yağan yağmur nedeniyle Çöme boğazı mevkiinde bizlerinde 17 köye bağlantısı bulunan karayolları ağında bulunan 100 metrelik kısım çöktü. Şu anda trafiği oradan verilemiyor. Bizlerde köylerin ulaşımının sağlanması için alternatif olan orman yolunda çalışmalarımız başladı. Alternatif yoldan küçük araçlar öğleden sonra ilerleyebilir.”dedi.

Alternatif Yol Açıldı

Darıören Gençali köyleri arasındaki orman yolu İl Özel İdaresi Ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Bartın Arıt Yolu alternatif yoldan küçük araçların geçişlerine izin veriliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Arıt – Aydınlar karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle Arıt Bölgesine ulaşımı sağlayan karayolu trafiğe kapatılmıştır.  İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin hummalı çalışmaları neticesinde; Arıt bölgesindeki köylerimizin ulaşımları, Gençali-Darıören orman yolu istikametinde, küçük vasıtaların (Ambulans, taksi vb.) trafik seyirleri kontrollü olarak sağlanmıştır.  Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz;  7 damperli kamyon, 2 greyder, 1 yükleyici, 1 silindir olmak üzere toplam 13 personel ve 11 adet iş makinası ile Arıt bölgesi köylerimizin ulaşımlarını sağlamak amacıyla yol çalışmalarına devam etmektedir." denildi.

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandas 7 yıl önce

muteahhıte ıyı ıs cıktı hadı bakem

Avatar
Hsn 7 yıl önce

O eski yol değil halen kullanılan bir yoldur.yolun yenisini yıllardır yapamadılar.keşke seçimden önce olsaydı ya rezilliği görseysi syn ulus millet vekili ....

Avatar
Sayın vekil 7 yıl önce

Sayın vekile buradan sesleniyoruz siz her seçimde halka şöyle vaat edip böyle vaat edip yıllarca arıt lı vatandaşı kandırdınız ben sizinle 2 seçim de beraber gezdim çalıştım ben sizin yalanlarinizdan çabuk uyandım halk ta uyanacak siz sayın Başkan recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu mevkidesiniz buradan size sesleniyorum artık milleti kandırmayı bırakın milletin hakkını somurmeyin

Avatar
arıtlıııı 7 yıl önce

yol yaptık biz

Avatar
Erol Akan 7 yıl önce

36 km yolu yapamayanlar, halkı yönetmeye gelmişler. Allah sizi utandırsın...

Avatar
ARITLI 7 yıl önce

yillardir yapilacak di̇ye ümi̇t i̇le bekledi̇ği̇mi̇z yolun 6 km si̇ yapildi.
çöme boğazina baraj yapilacak o yapilacak bu yapilacak di̇ye aylardan beri̇ çalişiyorlar yolun normal hali̇ i̇çler acisi i̇di̇ , yiilardir göçmeyen büyük sellere meydan okuyan toprağimiz hes projesi̇ kapsaminda yapilan çalişmalar sonucunda bu hale geldi̇ i̇nşAllah bu süreçte herhangi̇ bi̇r sağlik problemi̇ olmaz
rabbi̇m tüm hesabini sorumlusu ki̇m ve ya ki̇mler i̇se onlardan sorsun

Avatar
bahri arslan 7 yıl önce

halkımızı bu durumda bırakanlara yazıklar olsun

Avatar
Arit 7 yıl önce

Bu yola harcanan para ile arıtı Bartın merkeze taşırdınız,hemde evlerde dahil.