Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Kurban Öncesi Hayvan Hırsızlarına Dikkat
JANDARMA, HAYVAN HIRSIZLIĞINA KARŞI ÖNLEM ALIYOR

BARTIN İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hırsızlığı nedeniyle vatandaşları tek tek ziyaret ederek, uyarılarda bulundular.

İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, kurban bayramı nedeniyle, büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarının, hayvan nakilleri ile hayvan satışlarındaki artışa paralel olarak artacağından gerekli önlemleri almaya başladı.

Jandarma sorumluluk sahasında hayvan hırsızlığının önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirler kapsamında Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk bölgesinde bulunan köylerde başta muhtarlar olmak üzere vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan bu bilgilendirme toplantıları kapsamında hayvan sahipleri, çiftçi ve vatandaşlarımıza hayvan hırsızlıklarına karşı alabilecekleri tedbirler konusunda bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda alınacak tedbirler ise jandarma tarafından şöyle sıralandı.

- Hayvan barınak duvarlarının sağlamlaştırılmasının, demir kapı ve en az ikili kilit (göbek-asma) sistemi kullanılmasının,

- Hayvan barınaklarının çevresinin aydınlatılmasının, geceleri bu sistemin açık kalmasının ve bekçi köpeklerinin bu barınaklar çevresinde kullanılmasının,

- Şüpheli durumlarda 156 Jandarma İmdat Hattının aranılmasının,

- Alarm sistemi kurulmasının,

- Ahır kapısının evden görülebilecek şekilde ayarlanmasının,

- Gece kontrollerinin sıkça yapılmasının,

- Suç önleme stratejilerinden biri olan vatandaş devriyesi ve komşu gözetimi yöntemlerinin tanıtılmasının,

- Kamera sisteminin kullanılmasının,

- Hayvanların başıboş olarak araziye bırakılmasının önlenmesinin,

- Ağıl, çiftlik ve besihanelerin kenarlarının dikenli tel/kafes tel/çit ile çevrilmesinin,

- Büyük hayvan sürülerinde çoban ve çoban köpeği sayılarının artırılmasının,

- Hırsızlık olaylarında, erken bilgi vermenin öneminin anlatılmasının,

Özellikle Bartın ve çevresinde araziye başıboş olarak bırakılan hayvanların çalınması veya kaybolması ya da trafik kazalarına sebebiyet vermesi riskinin yüksek olması nedeniyle vatandaşlarımıza Bartın İl J.K.lığınca konu ile ilgili hatırlatma yapılarak daha hassas davranmaları istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.