Öne Çıkanlar Cemal Akın Kozcağız Mehmet Altınok Bartın Belediyesi Bartın Karabük Bartınspor ÇED

Lüks ofise çağırıp vergi borcunu ödeyerek dolandırdılar

BOLU'da oturan Sedat Ö., internette 52 bin liraya satışa çıkardığı otomobilinin 6 bin liralık vergi borcunu ödeyerek güvenini kazanan kişiye aracın satışını yapınca dolandırıldı. Sedat Ö., polise şikayette bulundu.

İlgili Foto Galeriye Git

Sedat Ö., otomobilini internet üzerinde verdiği ilanla satışa çıkardı. Sedat Ö., kendisini arayarak Tabaklar Mahallesi'nde çalıştığı şirketin lüks ofisine çağıran S.B. ile aracın satışı konusunda anlaştı. S.B., aracı patronlarının alacağını söyledi. S.B., iddiaya göre Sedat Ö.'nün güvenini kazanmak için aracın 6 bin 445 TL vergi borcunu ödedi. Satış işlemlerinin ardından satış belgesinin şirket muhasebesine gönderilmesiyle de parasının hesabına yatırılacağını söyledi.

SATIŞI YAPTI, OFİSTE KİMSEYİ BULAMADI

Satışın tamamlanması ardından gün içinde paranın hesabına aktarılmadığını fark eden Sedat Ö., ofise gittiğinde kimseyi bulamadı. S.B.'nin telefonunun da kapalı olması üzerine dolandırıldığını anlayan Sedat Ö., satış işlemleri sırasında S.B. ve yanındaki kişinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleriyle polise başvurdu.

AYNI GÜN BAŞKASINA SATILMIŞ

Yapılan araştırmada arcın aynı gün içinde başka bir kişiye satıldığı ortaya çıktı. Sedat Ö'nün bu yüzden Bolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, 'Araca ihtiyati tedbir konulması' talebi de geçerli olmadı. Sedat Ö., "Aracım aynı gün içinde Bartın'da başka bir kişiye satılmış. Bu kişilerin yakalanmasını istiyorum. Ofiste lüks eşyalar ve aracın vergi borcunu ödeyerek benim güvenimi kazandılar. Ancak mağdur oldum. Gerekenin yapılmasını istiyorum" dedi.

DHA

Anahtar Kelimeler:
Bolu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.