Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük

Öğrencilerin 08:00-17:00 Saatleri Arasında O Mekanlara Girmesi Yasak

Bartın Valiliği'nce Öğrencilerin Eğitim-Öğretim Saatleri İçerisinde İnternet Cafe, Play Station, Umuma Açık Mekân, Eğlence ve İstirahat Yerlerine Alınmamasına Yönelik Valilik Kararı yayımladı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okullarla İlgisi Olmayan Okul Çevresinde Toplanan Şahısların Okul Çevresinden Uzaklaştırılması, Öğrencilerin Eğitim-Öğretim Saatleri İçerisinde İnternet Cafe, Play Station, Umuma Açık Mekan, Eğlence Ve İstirahat Yerlerine Alınmaması, 6136 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Her Türlü Kesici, Delici, Aletler Ve Bıçakların Okul Önlerinde, Okul Bahçesi Ve Çevresinde Kişilerin Üzerlerinde Taşınması Ve Buna Uymayanlara İdari Para Cezası Uygulanmasına Dair Karar" yayınladı.

Karar gereği, 18 yaşından küçük üniformalı veya üniformasız öğrencilerin internet cafe, play station oyun salonu, cafe, bar, kıraathane, kahvehane ve diğer tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerine gibi yerlere okul günlerinde 08:00-17:00 saatleri arasında girmesinin yasaklandı.

İnternet cafe, play station oyun salonu, cafe, bar, kıraathane, kahvehane ve diğer tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerinin denetiminde, okul saatlerinde üniformalı veya üniformasız öğrencilerin olduğunun ikinci kez tespiti halinde ise iş yeri sahipleri hakkında gerekli ceza-i müeyyide uygulanacak.

İşte O Karar:

AMAÇ:

Madde 1 : Bartın il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevresinde şiddet olaylarının engellenmesi, öğrencilerin eğitim-öğretim saatinde okullarda olmalarının sağlanması, okul giriş - çıkış saatlerinde asayiş ve trafik yönünden gerekli düzenlenmenin yapılması, okul çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okulla ilgisi bulunmayan kişilerin okul önlerinde ve çevrelerinde toplanmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilere ve öğretmenlere gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu madde satıcılarının asıl hedefi olan gençlerimizin uyuşturucu madde zararlarından ve satıcılarından korunmaları, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü faaliyet gösteren örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının önüne geçmektir.

KAPSAM:

Madde 2 : Bu karar Bartın il sınırları içerisinde ilkokul, ortaokul, lise dengi düzeyindeki resmi ve özel tüm okulların bahçesini, çevresini, tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerini kapsar.

HUKUKİ DAYANAK:

Madde 3 : Bu karar 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66.maddesi, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 2/A ve 11 .maddeleri, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununun 4. Maddesi , İçişleri Bakanlığının 23.08.2017 tarih ve Bakanlık Genelge No: 2017/3, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2017/23 sayılı “Okullar Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri” konulu genelgesi uyarınca hazırlanmıştır.

GENEL ESASLAR:

Madde 4 :

Öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek unsurlardan (müstehcen neşriyat vb.dahil), yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki resmi ve özel tüm okulların yakın çevresinde, bahçesinde ve okul kapısı önünde okulla ilgisi olmayan başka okul öğrencisi, öğrenci velisi/vasisi ve şahıslar okul çevresinden uzaklaştırılacaktır.

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla İlkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okullarda öğrenim gören “18 yaşından küçük üniformalı veya üniformasız öğrencilerin internet cafe, play station oyun salonu, cafe, bar, kıraathane, kahvehane ve diğer tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerine gibi yerlere okul günlerinde 08:00-17:00 saatleri arasında girmesinin yasaklanmıştır.” yapılan denetlemelerde, 08:00-17:00 saatleri arasında üniformalı veya üniformasız öğrencilerin görülmeleri halinde, karara uymadığı tespit edilen iş yeri sahipleri hakkında birinci ihlalinde bir defaya mahsus olmak üzere yazılı olarak uyarılacaktır.

Okul saati dışında ise 17/04/2017 tarih ve 30035 sayılı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında çıkartılan ve resmi gazetede yayımlanan resmi gazete belirtilen hususların uygulanmasının aynen geçerli olduğu,

İnternet cafe, play station oyun salonu, cafe, bar, kıraathane, kahvehane ve diğer tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerinin denetiminde, okul saatlerinde üniformalı veya üniformasız öğrencilerin olduğunun ikinci kez tespiti halinde ise iş yeri sahipleri hakkında gerekli ceza-i müeyyide uygulanacaktır.

6136 Sayılı Kanun kapsamı dışında kalan her türlü kesici, delici, aletler ve bıçakların; okul önlerinde, okul bahçesi ve çevresinde kişilerin üzerlerinde taşıması veya yanlarında bulundurmasına izin verilmeyecek, tespiti halinde gerekli ceza-i müeyyide uygulanacaktır.

CEZAİ HÜKÜMLER:

Madde 5 : 4.maddenin ( a ),(b).(c), ( d ) ve (e ) bendinde belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 5542 sayılı Î1 İdaresi Kanunu’nun 66.maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1.fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır.

YÜRÜRLÜK:

Madde 6 : Bu karar yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde 7 : Bu karar; 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi dahil olmak üzere yeni bir karar alınıncaya kadar müteakip eğitim-öğretim dönemlerini kapsar.

İLAN:

Madde 8: Bu karar Bartın il sınırları içinde her türlü ilan vasıtası ile ilan olunur. YÜRÜTME :

Madde 9 : Bu kararı Bartın Valiliği yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahdi 6 yıl önce

Okula devamı özendirici kararlar öneriler yerine kestirme yol çizilmiş. ırmak boyları falan da dahil edilseymiş daha garanti olurmuş..

Avatar
murat 6 yıl önce

guzel bir karar, insaAllah uygulamada aksaklik olmaz..