Son dönemlerde Bartın’ımız da ve ülkemizde özellikle eğitim alanında akla, mantığa ve hiçbir şekilde hakka hukuka uymayan kararlara bir bir imza atılmaya devam ediliyor.

Olan bitenler o kadar kontrol dışı ki anlatmak imkansız.

Okul müdürleri tasfiye ediliyor, müdür yardımcıları değiştiriliyor.

Başarılı bir çok insan görevlerinden alınıyor.

Hak hukuk aranmadan atama kararlarının altına imza atılıyor.

İşin kuralı kalmadığı içinde fırsatçılar bir bir köşeleri kapmaya çalışıyorlar ve başarılı da oluyorlar. Tabi bu durumdan vazife çıkarıp pazarlama işine girip nemalananlar da yok
değil. Bakalım bu iğrenç oyun nereye kadar devam edecek.

* * *

Bartın’da bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğümüz siyasetçisinden bürokratına kadar tüm kişilerle görüştük ama herkes topu bir başkasına atarak, ‘’Bu konuyla uzaktan yakından alakamız yok’’ cümlesinden başka bir şey söylemiyor.

Güya eğitim, eğitimcinin işidir, kimse karışmazmış. Bunu söyleyenler ya kendileri çok saf inanıyorlar ya da bizi çok saf sanıp inanacağımızı zannediyorlar.

* * *

Olan biten bu haksız ve hukuksuz uygulamaları devlet içinde çöreklenmiş ve siyasetçileri kuşatmış bir çete tarafından yapıldığını düşünüyorum.

Çünkü hiçbir demokrasinin hakim olduğu hiçbir devlette bu kadar adaletsiz uygulamalar, hele ki peş peşe ve sistemli olarak yapılamaz.

Vatandaşına adalet sağlamakla yükümlü hiçbir iktidar, bu tür adaletsiz uygulamaların altına imza atmaz, atamaz atmamalıdır.

* * *

O halde bu da bir çetenin işidir, bir paralel yapının işidir.

Devletin iradesini sahiplenen, kendi iradesini iktidarlara dayatan iradenin örgütlenmesi, yine iktidarın söylemiyle olsa olsa başka bir paralel yapıdır. Bence asıl paralel yapı bu haksız hukuksuz işleri yapanlardır.

* * *
Bu paralel yapı son yıllarda eğitim sistemine hakim olan sınava ve kariyere dayalı atama sisteminden nemalanamadı, sınavlarda başarılı olup kariyerini yukarıya taşıyamadı.

Ne yaptı bu menfaatçi grup? İktidarı kuşatarak bu adil sistemle biz okul idarecisi olamıyoruz hep başkaları oluyor gelin bu sistemi değişelim dediler. Sistem değişti.

Adil sistem yerine siyasetçinin etkin rol alacağı bu hukuksuz sistem geldi ve atamalar yapıldı.

Tabi sınavı geçmek kolay değil ama siyasetçiyi etkileyip onun desteğiyle bir yerlere gelmek daha kolay.

* * *

Ben burada bütün sorumluları uyarmak istiyorum.

Haksız hukuksuz uygulamalarla koltuk kapmak için, kendi iradesini dayatmaya çalışan bir yapı var.

Kimi zaman Milli Eğitim Bakanı, milletvekili, kimi zaman Vali ve Milli Eğitim Müdürleri’nin yerine kendini koyarak dayatmalar yapan bir paralel yapı bu.

Asıl paralel yapı bu ve bu yapıyla mücadele etmek gerekir.

Yoksa iş hayatındaki ritim, çalışma barışı bozulacak ve kargaşa meydana gelecek. Bu kargaşanın faturası da nemalanana değil bu adaletsiz uygulamaya sesini çıkarmayan hatta çanak tutan siyasal iktidara kesilecektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rastgele Başkan 9 yıl önce

başkanım bu işler yazıp tutmakla olmuyor. başkanı olduğun sendikanda yıllarca kimleri kolladınız ondan haber verin. kimlere maaş ödülü sözü verdiniz de sendikanıza geri üye yaptınız kimler hangi sınavla özel kalem müdürü oldu her gelenin önüne okullarda türkeğitimsen üye formu verilirken neden ses cıkartmadınız. biraz samimiyet lütfen ben yaparsam doğru başkası yaparsa tu kaka mantıgıyla bir yere varamazsınız bugün yapılan yanlışları kabul etmeyelim evet ama bunu bir sendika üzerinden değil evrensel hak ve adalet değerleri üzerinden yapalım kendi geçmişinizi de sorgulayın derim ben

Avatar
delinin biri 9 yıl önce

ha valla çok doğru.cemaatcileri ayıklayalım diye kendi kadrolarını kuruyorlar.hükümete paralel sendikalarıda var oh ne ala.adamlar imamlara da acımadılar.polislere de..öğretmene de...şimdi birbirlerini yemeye sıra geldi.biz mi seyredeceğiz...

Avatar
Bartınlı 9 yıl önce

"yöneticiler zulmederse sizin lehinize ve onların aleyhinedir;
adil davranırlarsa sizin ve onların lehinedir."
hadis-i şerif

Avatar
karadenizli 9 yıl önce

koltuk kapmak için dereyi geçerken sendika değiştirenler..zemzem suyuyla yıkanmış gibi oluveriyorlar..

Avatar
Melih @Rastgele Başkan 9 yıl önce

yazılanlara itiraz edemiyorsunuz, minareyi çaldınız kılıf uydurdunuz. son yapılan uygulamaları onaylıyormusunuz? hak adalet var mı onu söyleyin. gün geçtikçe yaptığınız uygulamalarla batıyorsunuz.

Avatar
Melih Neyin Kafasında 9 yıl önce

yazılanlara itiraz neden edilemiyor? biz yanlış yok demiyoruz ki? yanlış hep vardı dün de bugün de? yanlışları hep beraber ele alalım.. geçmişten bugüne.. bugün sadece birinin yaptıgına yanlış dersen yarın sen yapınca aynı seyi bu işin sonu gelmez. başkan önce kendi yanlışlarını bir düşünsün. samimi diyorum. bugüne kadar kendi camiası cok mu farklı davranmıştı değişen tek sey rüzgarın estiği yön artık ruzgara göre değil hakkaniyet ve liyakat temelli görelim işlerimizi. kendi menfaat çarkımıza çomak sokulunca veryansın etmeyelim. başkana tavsiyem önce yanındaki özel kaleme istikamet versin.

Avatar
cevdet @Melih Neyin Kafasında 9 yıl önce

melih helal yiyip helal içip böyle yaşamanın peşinde. melih bunun kafasında. bir konudaki yanlış başka bir yanlışı doğurmamalı, yanlıştan ders alıp doğruya gidilmeli. kendinize bir günah keçisi bulmuş ve haksız yere bir kişi üzerinden eleştirip duruyorsunuz. sınavlı sistemin suyumu çıktıda böyle bir yola gidildi. bu kaos sistemi fırsatçılara yarar. son yapılan atamalarda bunu gösteriyor. her dönem işi götürenler hep aynı.

Avatar
VELİ 9 yıl önce

ya siz neyi paylaşamıyorsunuz arkadaşlar. bir eğitimci idareci olarak da, öğretmen olarak da çalışmalı. bilmeyende bu işte büyük rantlar var sanacak. bazı kimseler mezun olurken diplomasına müdür amir olarak çalışır ibaresi mi düşüldü. büyütmeyin meseleyi. eğer gelenler gidenleri aratırsa o zaman eleştirirsiniz. hiç bir koltuk babasından kendisine miras kalmamıştır. bu ülkede uzlaşı ortamını önce eğitimciler hayata geçirmeli.