Belediyenin yıkım kararına yargı engeli
BOLU Belediyesi, 3 yıllık sözleşme yaparak kiraya verdiği işyeri için 15 ay sonra kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı aldı. İşyeri sahibi, mahkemeye başvurarak yıkımı ihtiyati tedbir kararı ile durdurdu.

Bolu Belediyesi, Büyükcami Mahallesi Bakırcılar Sokak üzerinde bulunan kafe ve düğün salonunu 14 Kasım 2014'te Muhammed Başaran ve Bayram Çitler'e 3 yıllığına kiraladı. İki ortak, belediyenin bitişiğinde kent manzaralı kafe ve düğün salonunu tadilattan geçirip nişan ve düğün rezarvasyonları aldı.

Belediye Encümeni ise 15 ay sonra geçen 9 Şubat'ta, afet riski taşıdığı gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamına aldığı işyeri için yıkım kararı verdi. İşyeri sahiplerine de tahliye için 21 Mart'a kadar süre verildi. Muhammed Başaran ve Bayram Çitler, 3 yıllık sözleşme yapmalarına rağmen belediyenin 15 ay sonra tahliye talebinde bulunması karşısında şaşkına döndü.

Başaran ve Çitler, Bolu 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkansız hale geleceğinden veya gecikme nedeniyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi nedeniyle ihtiyati tedbir kararı vererek encümen kararının uygulanmasını tedbiren durdurdu.

İşyeri sahipleri, bugün tahliye için polis ekipleriyle birlikte gelen belediye zabıta ekiplerine mahkemenin dün verdiği kararı gösterdi. Zabıta ekiplerinin mahkeme kararına rağmen tahliyeyi gerçekleştirmek istemesi üzerine Bayram Çitler, Valiliğe başvurdu. Bunun üzerine zabıta ekipleri tutanak tutarak işyerinden ayrıldı.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.