Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Görevden alınan müdür sendika başkanını istifaya çağırdı
BALIKESİR'in bir süre önce görevden alınan eski İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, sosyal medya aracılığıyla KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül'ü istifaya çağırdı.

Balıkesir'deki değişiklik ardından Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Yusuf Cengiz, Facebook hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bursa Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla haklılığımız tescillendi. Okul müdürlerinin göreve tekrar iadesi ile ilgili olarak, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını gerekçe göstererek okul müdürlerinin görevlerine iade edilmelerini istemişti. Biz de bunun mümkün olmayacağını, mahkeme kararını yanlış yorumladıklarını belirterek, yeni düzenleyici işleme göre işlem tesis etmiştik. Yoğun bir baskı ortamı oluşturmaya çalışarak kararı kendi istekleri yönünde uygulatamayınca, hakkımızda suç duyurusunda bulundular. Konuyu Meclis'e kadar taşıdılar. Bir sonuç alamadılar. Mahkemeler de bunlara itibar etmedi.Buradan Balıkesir Eğitim-Sen Şube Başkanını istifaya davet ediyorum. Selam ve dua ile..."

SARIBÜLBÜL'DEN YANIT

Balıkesir eski İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in istifaya davet paylaşımını yorumsuz yayınlayan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Sonunda bunu da gördük" dedi. Eski müdüre yine sosyal medya aracılığıyla yanıt veren Sarıbülbül, "Seçilmiş bir sendika yöneticisini istifaya davet etmeniz, görevimi ne kadar layıkıyla yaptığım hususundaki tereddütleri kamuoyunda bitirmesi nedeniyle önem arz etmektedir. Tüm gücümle Facebook sayfanızdaki bana ayırdığınız bu öneme layık olmaya çalışacağım. Saygıyla ve sevgiyle..." diye yazdı.

NEDEN SADECE EĞİTİM-SEN?

Yusuf Cengiz'in sadece Eğitim-Sen Başkanı Özgür Sarıbülbül'ü istifaya davet etmesi dikkat çekti. Müdür atamaları konusunda iki sendika da Cengiz'e sert suçlamalar yöneltmişti. Türkiye Kamu-Sen'e bağlıTürk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, görevden alınmasının ardından Cengiz'e seslenirken, "Yüzlerce, binlerce insanın canını yaktın. Haksız yere onları görevden aldın. Kul hakkı yedin. Şimdi sormak lazım, acıttı mı diye. Canını yaktı mı diye" demişti.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.