Ölümle sonuçlanan kavgada sanığa 5 yıl hapis cezası
BOLU'da, 37 yaşındaki Avni Arslan'ı döverek ölümüne yol açtığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 32 yaşındaki Sinan Meşe, 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 25 Ocak'ta Karamanlı Mahallesi Mutlu Sokak'ta meydana geldi. Sinan Meşe, iddiaya göre çalıştığı lokantaya alkollü gelerek taşkınlık yapan Avni Arslan'ı kovdu. Avni Arslan, iş çıkışı sokakta beklediği Sinan Meşe'ye, içinde bira şişesi olan poşetle vurmaya çalıştı. Çıkan kavgada Avni Arslan, aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle ağır yaralandı. İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Arslan, yoğun bakımda 8 gün sonra yaşamını yitirdi.

Tutuklanan Sinan Meşe, 'kasten adam öldürmek' suçundan Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süre gözetilerek bir önceki duruşmada tahliye edildi. Tutuksuz sanık Sinan Meşe, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Meşe, kendisini savunmak için eylemi gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Elindeki poşetle bana vurmaya çalışıyordu. Yere düştükten sonra olay yerini terk ettim. Kesinlikle öldürme kastım yoktu" dedi.
Mahkeme heyeti, eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği kanaatine vardığa sanığa, duruşmalardaki iyi halini de gözeterek 5 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.