CENNET BAHÇESİNİN NADİDE ÇİÇEĞİ: NEVAZ KÜÇÜKEKŞİ

Yeşille mavinin ahenkle dans ettiği, doğa’nın güzelliğini sergilediği Bartın’ımızda kahve tadında bir sohbet etmek isteyenleri tüm oklar Kırtepe mahallesindeki Küçükekşi malikanesine yönlendirir.

Yıllarını Bartın için adamış  muhteşem bir çift. Üniversite yıllarımda bana güzel bir gelecek bağışlamış koca bir aile. Bende bu ailenin ekmeğini yemiş gariban bir yazar.

Nevaz hanım Matematik öğretmeni, İhsan bey ise elektrik teknisyeni. Hayatlarını dolu dolu geçirmiş ve genç çiftleri kıskandıracak hayatları ile her konuda örnek alınacak iki insan.

Küçükekşi çifti, emekli olduktan sonra hayatlarını Bartın için güzel işler yapmaya ve kimsesiz hayatlara dokunmaya adamışlar. Üniversite ikinci sınıftayken yollarımız kesişti o güzel insanlarla.

Ben sorunlardan yorgunken bu genç yaşımda, onlar ise yılların yükünü heybelerine doldurmuş dolu dolu enerjileri ile yola devam ediyorlar.

Amaca ulaşmanın en önemli yolu da sivil toplum örgütü kurmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu savunuyor sevgili öğretmenimiz Nevaz Küçükekşi. 1983 yılında tanınan bir hak üzerine emekli olmuş. 1984 yılında Yardım Sevenler Derneği’nin Bartın şubesini açmış. Halen yönetiminde yer almaktadır. Çok güzel işler yapmışlar. Cumhuriyetimizin 75. Yılında Bartın’ımıza 29 kişilik Huzurevini faaliyete geçirmişler.  Dernek olarak her yıl en az 40  Bartınlı öğrenciye düzenli burs veriyorlar. Yüzlerce garibanın elinden tutmuşlar.

Tüm bu güzel işleri yaparken 2003 yılında sokak hayvanlarının dramını görmüş ve onlar içinde birşeyler yapmak durumunda olduklarını hissetmişler. Sonrasında ise Bartın’ımızı hayvan hakları camiasında en iyi şekilde temsil eden Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğimizin temellerini atmışlar. 12 yıllık süre içerinde binlerce sokak hayvanının kalbine dokunmuş, onlara barınak yapmış yüzlercesini veteriner hekimler aracılığı ile tedavi ettirmiştir. Türkiye’de hayvan kısırlaştırması çok yaygın değilken bir yolunu bulmuş ve Fethiye’den bir gönüllü ile temasa geçip Bartın’da sokak hayvanlarının kısırlaştırmasını sağlamıştır.

Bu başarıların arkasında tabii ki bir de gizli kahramanımız var; Değerli büyüğümüz İhsan Küçükekşi.

Her zaman Nevaz hanımın yanında olmuş, bir çok zorluğu birlikte atlatmışlardır. İhsan bey ile sohbet ettiğinizde kendinizi Anadolu’nun elleri emek kokan insanıyla birlikte güzellikler dünyasına yolculuk etmekte bulacağınızı çok rahatlıkla söyleyebilirim. Kendisi Bartın halkı tarafından da sevilen ve saygı duyulan önemli bir kimliktir.

Nevaz hanım, şuanda sağlık sorunları nedeniyle bir süre dinlenmeye geçti. Onlar bir çok kimsesizin kimsesi oldu. Bu yüzdendir ki kimsesizlerde Nevaz hanımın kimsesi olmuştur. Bizler onlara hayat borçluyuz.

Kendisi 2011 yılında elimi tutmamış olsaydı, şuan bu satırları yazacak bir pozisyonda olmayacaktım. Ona geleceğimi borçluyum. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Biran önce sağlığına kavuşup aramıza dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Lütfen soğuk kış günlerinde kapılarınızda sokak hayvanları için BİR KAP MAMA BİR KAP SU bulundurun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vefa 8 yıl önce

dünya iyisi 2 toplum gönüllüsü insanı hatırlamakla güzel bir şey yaptın yazar bey...