Amasra sahilinden 2 kamyon çöp çıktı

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, dalgaların getirdiği atıklar sahilde biriken çöpler Belediye ekipleri temizledi. 5 saat süren temizlik çalışmalarında 2 kamyon çöp çıktı.

İlgili Foto Galeriye Git

İlçede 3 gündür etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar ile birlikte denizde dev dalgalar oluştu. Küçük Liman mevkisinde dalgaların etkisiyle denizden gelen çöpler sahilde kirliliğe yol açtı. Sahilin yaklaşık 100 metrelik bölümü odun parçalarının yanında, plastik bidon, şişe gibi atıklarla doldu.


Bugün sabah saatlerinde Amasra Belediyesi’ne bağlı 1 kepçe ve 2 kamyon sahilde temizlik yaptı. İş makinesına toplanan çöpler 2 kamyona yüklenerek, Bartın Boğaz mevkiinde bulunan Vahşi depolama alanına götürüldü.

Amasra’da katı atık bertaraf tesisinin kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen AK Parti’li Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, “Amasra’da şu anda çöplerimizi vahşi depolama alanında tutuyoruz. Bir an önce Katı atık bertaraf tesisinin bitmesi gerekir. İlçemizde 3 gündür Kuzey Batı’dan (Karayel) esen rüzgar nedeniyle Bartın Irmağının denize taşıdığı çöplerin tamamın bizim Küçük liman mevkiinde toplandı. Bizde sabah temizlik çalışmasını yaptık ve 2 kamyon çöp çıktı. Bunu zaman zaman yaşıyoruz, ama şu anda balıkçılarımızdan aldığımız bilgiye göre, karadeniz’e Türkiye’den ve Kuzey ülkeleri Ukrayna gibi ülkelerden akan ırmak ve derelerin taşıdığı çöplerin hepsi deniz üzerinde durduğunu öğrendik. Bu üzüntü verici bir durum, yani karadeniz’de kirleniyor.” dedi.

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Amasra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EDU 6 yıl önce

sonunda sesimizi duydular tıpıs tıpış temizlediler yola gelmezseniniz getirdiriz sosyal medya var gücümüz orası akıllı olun calışın *** miskinler