Bartın Av Komisyonu Toplandı

Bartın'da 2017-2018 Av Yılı İl Av Komisyonu Toplantısı Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol başkanlığında yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Bartın İl Şube Müdürlüğünce 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3’ üncü maddesi gereği Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçelerinde gerçekleştirilen ilçe av komisyonları toplantılarının ardından 2017-2018 Av Yılı Bartın İl Av Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol’un Başkanlığında yapıldı.

DKMP Bartın İl Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda DKMP Bartın İl Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, İl Jandarma Komutanlığı, Bartın Orman İşletme Müdürlüğü,  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ilgili personelleri ile avcı derneklerinden üç temsilci de hazır bulundu

DKMP Bartın İl Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu’ nun Bartın’ın av-yaban hayatı ile alakalı gerçekleştirilen çalışmalar hakkında komisyon üyelerini bilgilendirmesi ile başlayan toplantıda; Mayıs ayında toplanacak olan 2017-2018 Av Yılı Merkez Av Komisyonu’ na (MAK) sunulmak üzere; Bartın’ da avlanmasına izinverilen av hayvanları, av süreleri ve av hayvanı limitleri, koruma altına alınan av hayvanı türleri, koruma altına alınan av hayvanlarından avlattırılması talep edilen türler, yasaklanan avlanma usul ve şekilleri,yasaklanan avlanma araç, gereçleri ve özellikleri, mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri, avlanmanın yasaklandığı sahalar, yaban hayvanı yerleştirilen ava yasaklanan sahalar ile alakalı kararlar alındı. Komisyon üyelerince Bartın İli Bölgesel Avcı Üye Adayı olarak Mehmet Kırgezen seçildi.

2017-2018 Yılı Av Döneminde 13 devlet ile 1 genel avlak olmak üzere toplam 14 avlağa sahip olan Bartın’da avcılar, tüm Türkiye’ de olduğu gibi Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi’ nden (AVBİS) Av Hayvanı Kota izni alarak av yapabilecekler.

Anahtar Kelimeler:
AmasraKurucaşileUlus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.