Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Başkan Sayın: Karalama Politikası

Dün HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu tarafından basına servis edilen ve sitemizde "Haytap'tan Kurucaşile'de Katliam İddiası" başlığı ile yayınlanan haber hakkında Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni SAYIN açıklamalarda bulundu:

12 Kasım 2014 tarihinde Bartın infoda yayınlanan ‘’köpek katliamı iddaası’’ tamamen şahsımı ve kurumumu karalama politikası olarak algılanmalıdır.

11 Kasım 2014 tarihinde belediyemiz işleri için milletvekilimiz sayın Av.Yılmaz TUNÇ beyin ve bazı bakanlıklarımızda görüşmeler yapmak üzere Ankara da bulunmaktaydım.

Benim hayvan düşmanı olduğumu iddaa edenler yaralı hayvanları araç tahsis ederek veteriner hekime tedaviye götürdüğümüzü ve onlara kendi imkanlarımla köpek maması temin ettiğimi en iyi kendileri bilmektedirler.

Kendilerinin söz verdikleri halde kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirmek için veteriner hekim göndereceklerini bizde kurum olarak burada kendilerine yardım edeceğimizi bildirdiğimiz halde taraflarından hiçbir girişimde bulunulmamıştır.

Yayınlamış oldukları beyanda sürekli siyasi parti ismi kullanılması olayın ne denli siyasi karalama politikası olduğunu ortaya koymuştur.

Yayınlamış oldukları resimlerde görülen aracın mevcut belediye araçlarını park ettikleri yerde çekildiği aracın plakasının bile yanlış olarak verildiği olayın asıl amacının karalama olduğu ve vatandaşı belediye başkanına karşı kışkırtmadan ibaret olduğunu göstermektedir.

11/11/2014 Salı günü saat 22.45 civarında belediyemize yapılan bir ihbarda sonucunda İlçemiz Büyük Liman Mevkiinde bir köpeğin yerde hareketsiz olarak yattığı belirtilmiştir. Belediyemiz ekiplerince yapılan kontrol sonucunda yerde yatan köpeğin her hangi bir yaşam belirtisi taşımadığını tespit ettiklerini ve tedavi için çok geç kalındığı ve oradan alarak uygun bir yere gömdüklerini belirtmişlerdir.

Söz konusu olan hayvanın nasıl olduğu belli olmayan bir bölgede öldüğü ile ilgili belediyemizin uzaktan yakından bir alakası yoktur. Belediyemizin elemanları veya çalışanları hakkında herhangi bir görüntü, belge bulunamamıştır. Yaptığım incelemelerde çalışanlarımızın bu olaydan en ufak bilgilerinin olmadığı tarafımıza beyan edilmiştir. Dolayısıyla bizim belediyede çalışan kardeşlerimizin ekibimizin böyle bir vahşi olayı işleyeceklerine ihtimal vermiyorum. Ve yaptığım incelemelerde de bununla ilgili her hangi bir bulgu ve belgeye rastlamadık. Bunu siyasi malzeme olarakta kullanmalarını da buradan kınıyorum.

Yayınlamış oldukları resimlerde görülen kan izlerinin iki köpeğin kavga etmesi sonucu oluştuğunu çevrede bulunan insanlar tarafından bilinmektedir. Hayvanlara eziyet etmek yerine yaralı köpeğin sahibine ulaşarak yaralı hayvana müdahale edilmesine yardımcı olan personelimize de köpek katili muamelesi yapmanın çok yersiz bir davranış olduğunu kendilerine bildirmek isterim.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirilmesini önlemek için bu açıklamayı yapma gereği duyduğumu saygılarımla belirtmek isterim.

Anahtar Kelimeler:
Kurucaşile
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.