Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Halk herşeyin üstündedir

Bartın Platformu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in son Amasra ziyaretinde verdiği demeçlerle ilgili basın açıklaması yaptı:

Halk herşeyin üstündedir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in son Amasra ziyaretinde gündeme gelen Amasra’ya termik santral projesi hakkında “Buranın maliyeti düşük olduğu için şirket termik santrali burada yapmayı düşünüyor. Termik santral konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum. Bu konuda bakanlık tarafından gerekli karar verildi. Sizin düşüncelerinizi iletirim ama bakanlığın geri adım atacağını sanmıyorum” sözleri Amasra ve Bartın’ın havasına ve suyuna sahip çıkmak için uzun yıllardır mücadele veren Bartın Platformu ve destekçileri tarafından kabul edilmesi mümkün değildir.

Sayın Mehmet Ali Şahin bilmelidir ki;

- Amasra yıllardır ülke ekonomisine yapmış olduğu katkıyı varolan TTK ’ya ait kömür havzasından kömür çıkararak zaten yapmaktadır.

- Turizm potansiyeli ile Batı Karadeniz bölgesinin cazibe merkezlerinden biri olarak önemli bir çekim noktası olan sahil yerleşimi birçok turizm ve yan sektörlerinde istihdam edilen vatandaş ile hizmet vermeye devam etmektedir.

- Yakın çevresinin sahip olduğu tarım potansiyeli ve bölge ürünlerinin gerek yakın civarda gerekse ülke çağında kullanımı ile ekonomiye tarım potansiyeli ile de katkı sunmaktadır.

- Şirketin düşük maliyet diye öne sürdüğü yatırım, Bartın’da yaşayan halkın sağlıklı yaşam hakkından daha önemliymiş gibi değerlendirilmemeli, yatırımlar halka rağmen planlanmamalıdır.

Bartın Platformu olarak;

ÇED sürecinin halka rağmen yürütüldüğü, bazı bürokratların şirketlerin kendi verileri ile şirketin lehine kararlar aldığı, akrabalık- hemşerilik ilişkileri ile bürokratlar üzerinde baskı kurulan ve sürecin şirket lehine yönlendirildiği termik santral girişimlerini reddediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını halka rağmen şirket yanında tavır almaktan ve kişisel görüşlerini bilimsel ve hukuki gerçeklerin üzerinde tutarak kamuoyuna açıklamaktan vazgeçip, halkın yanında yer alarak Amasra termik santral projelerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.

Bartın Platformu

Anahtar Kelimeler:
AmasraTermik Santral
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali candan 10 yıl önce

Cok uzucu bir durum

Avatar
gerçekçi 10 yıl önce

gülerim bu söze..halk her şeyin üstende olduğu içinmi chp oylarıyla seçilen bir başkanı partinize aldınız..halka verdiğiniz değeri gördük..

Avatar
HALK 10 yıl önce

tüsa denim işçileri 92 gündür sendikaya girdikleri için işten atildilar.bu sicaklarda fabrikanin kapisinin önünde 30 halk bekliyor.kimsenin de umurunda değil