Kaçak Hayvan Barınağına Yıkım Kararı

BARTIN’da, Sevim Arkan’ın, Okçular köyünde 5 dönüm araziye kurduğu hayvan barınağının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilirken, 6 bin 504 lira idari para cezası kesildi.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın’da, Sevim Arkan (49), 2017 yılında çöplük alanda barınak kurarak, çöplükteki hayvanları beslemeye başladı. Daha sonra barınaklar kaldırıldı. Sevim Arkan, 6 ay önce Bartın merkeze 6 kilometre uzaklıktaki Okçular köyünde 5 yıllığına 5 dönümlük araziyi kiraladı.

Buraya barınaklar yapan Sevim Arkan, yaklaşık 100 tanesi engelli olmak üzere yaklaşık 500 köpeğin bakımını üstlendi. Hayırseverlerin yardımıyla köpeklerin ihtiyaçlarını karşılayan Sevim Arkan, köpeklerin bakımını yaparak, iyileşmelerini sağlamaya çalıştı.

YIKIM KARARI ARALIK AYINDA VERİLDİ

Şikayetler üzerine Bartın Valiliği Özel İdare Müdürlüğü, yapılan barınakların İmar Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle geçen yıl Aralık ayının başında yıkım kararı vererek, Sevim Arkan’a 6 bin 504 lira idari para cezası kesti. Ayrıca, Bartın İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünce; 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 29’uncu maddesinin 1’inci fıkrasına göre, ‘İzinsiz yardım toplamak’ suçundan hakkında 1816 TL idari para cezası kesilerek, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

‘YERLEŞİM YERİ YOK’

Barınakta köpekleri beslemeye devam eden ve çaresiz kaldığını söyleyen Sevim Arkan, ”Ben 6 yıldır Bartın çöplüğünde mağdur durumdaki bütün canları kurtarmaya çalışıyorum. Ve ben tek başıma mücadele ediyorum. Yine ben bu canlar için açlık grevi yaptım. Tecavüz edenlere ve öldürenlere karşı para cezasını verilmesini istedim. Çöpte barınak yaptım, orayı şikayet ettiler. Buraya geldim boş bir arsa kiraladım. Burayı da şikayet ettiler” dedi.

​Barınağın bulunduğu alanda yerleşim alanı bulunmadığını ifade eden Arkan şunları söyledi:

”Burada herhangi bir yerleşim yeri yok. Ama bana sürekli para cezası veriliyor. Bu canları istemiyorlar. Burada 500 köpeğimiz var. İnsanlar kendileri gelip görebilir. Bunların ihtiyaçlarını kendim karşılamaya çalışıyorum. Bize şimdi bir yıkım kararı geldi. Ben bu kadar canı nereye götüreyim. Belediyeye gidiyorum, bana yer göstermiyorlar. Biz hayvan öldürmüyoruz. Biz hayvanları yaşatıyoruz. Ben hayvanları yaşatmak için elimden geleni yapıyorum. Lütfen yetkililer bana yardımcı olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 4 yıl önce

Ben o köyde yaşayan biriyim. Alan köye çok yakın. Yanında yerleşim var. Köpeklerin çoğu başıboş koyun içinde geziyor. Köylünün kümes hayvanlarını açlıktan parcaliyorlar. Arada bir uğrayıp köpeklere mama verip gidiyorlar. Köpeklerde ciddi uyuz hastalığı var. Bu ileride salgına sebep olabilir.
Ama fotoğrafa bakarsanız çok ilgililer. Şimdi köylülerin hayvansever olmadığını iddiası bile çıkar yakında.
Kanun bile kaçak olduğunu yaşla olmadığını görüp yıkım kararı vermiş. Ama halen daha yikilamammis bir yer. Bence sorunu yerinde görün gidin oradaki köylülerin ne çektiğini gorun

Avatar
Ramis 4 yıl önce

Sevim hanımın ve arkadaşlarının bakıma ve tedaviye muhtaç okadar hayvana bakmaları gerçekten çok güzel birşey neden buna karşı çıkan insanlar var neden her defasında şikayet edip para cezası aldırıyorsunuz soruyorum siz kaçtane yardıma muhtaç hayvanlara yedım ettiniz destek oldunuz belediye yetkililerine sesleniyorum napsınlar bu hayvanlara ozaman siz sahip çıkın alın barınaklarda bakın kardeşim sürekli ceza habire ceza yazıklar olsun