Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Liman ÇED Toplantısı Amasra'da Yapılmalıdır

Ziyarette Taşkesen'e yeni görevinde başarılar dileyen Platform Yürütme Kurulu üyeleri son günlerde gündemi meşgul eden Termik Santral ile ilgili görüşlerini ilettiler.

Şirketin önümüzdeki günlerde Gömü Köyü'nde yapmak istediği Liman projesi ile ilgili Halkın Katılımı Toplantısı'nın Amasra'da yapılması konulu bileşenlerin dilekçelerini İl Müdürü Taşkesen'e ileten Platform Yürütme Kurulu üyeleri, projenin entegre bir proje olduğunu, liman projesinin de firmanın termik santral ile ilgili ilk ÇED başvurularında yer aldığını, dolayısı ile çalışmanın tüm Bartın'ı ilgilendiren bir konu olduğu üzerine değerlendirmelerini sundular.

Önümüzdeki günlerde de platform bileşenlerinin aynı talepli dilekçelerle il müdürlüğüne başvurularının devam edeceğini belirten Bartın Platformu yürütme kurulu üyeleri, kurumsal bileşenlerden ayrı ayrı imzalanmış 40'ı aşkın dilekçeyi teslim ettiler.

* * *

Teslim Edilen Dilekçe Metni:

13 Nisan 2012

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Bartın

9 Nisan 2012 tarihinde Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından ilan edilen "Hema Limanı (Dolgu Alanı ve Rıhtım) Projesi Halkın Katılımı Toplantısı" duyurusunda "Bartın İli, Amasra İlçesi, Gömü Mevkii'nde Hema Dış Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Hema Limanı (Dolgu Alanı ve Rıhtım) Projesi" ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği'nin 9.maddesi gereğince ÇED sürecinde halkın katılımını sağlamak, faaliyet hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla aşağıda belirtilen adreste halkın katılımı toplantısı yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

Denilmekte ve 24 Nisan 2012 tarih ve saat 11.00'da Toplantı yeri Gömü Köy Konağı, Gömü Köyü/Amasra/BARTIN olarak belirtilmektedir.
Proje tanıtım dosyası incelendiğinde projenin daha önceden de başvuruları yapılmış ve ÇED süreçleri devam eden aynı firmaya ait termik santral başvuru alanlarına yakınlığı, firmanın eski başvurularında da bahsi geçen liman olması, çalışmanın entegre bir projenin parçası olması nedeniyle, Halkın Katılımı Toplantısı'nın başta Amasra olmak üzere tüm Bartın halkını ilgilendirdiğini düşünmekteyiz.

Bu nedenle, 24 Nisan 2012 tarihinde yapılacak toplantının ilgili kamu ve sivil inisiyatifler ile bölge halkının da katılımını sağlamak için daha geniş ve uygun bir salonda Amasra'da yapılmasını arz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.