Öne Çıkanlar Bartınspor Cemal Akın Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım Ereğli

Martinez'den Amasra'ya jest

Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu Başkanı Desiree Martinez 17-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında önce Ankara Üniversitesi ardından Bartın Üniversitesi ve Peyzaj Mimarları Odası'nın daveti ile Bartın ve Amasra'da incelemelerde bulunmuş, 18 Mayıs 2012 tarihinde Bartın Üniversitesi'nde konferans vermişti. Amasra'nın bir Kültürel Peyzaj olarak dünya çapında tanınması, korunarak gelecek kuşaklara taşınması için görüşlerini de paylaşan IFLA Başkanı Martinez'den gelen bir mesaj ile kendisinin bölgede bulunduğu sürede çekmiş olduğu fotoğraflardan birinin "Kültürel Peyzaj Vakfı"nın 2013 takvimi kapak sayfasında yer aldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Takvim, Martinez'in dünyadaki farklı Peyzaj Mimarları örgütlerine yapmış oldukları ziyaretlerde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşuyor.
Internet üzerinden satışa çıkan takvimden elde edilecek gelir Meksika'nın başkenti Meksiko kentinde gelir düzeyi düşük bölgelerdeki okulların bahçelerine meyve ağaçları dikimi için kullanılacak.

IFLA Başkanı Desiree Martinez'e ülkemizin ve bölgemizin tanıtımına yapmış olduğu katkılar için teşekkür eder, böylesi önemli bir projeye Türkiye'den Amasra kapak sayfası ile destek veriyor olmaktan da gurur duyduğumuzu belirtmek isterim.

Mustafa Artar
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası 2. Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.