Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Muhtarlardan Platforma Tam Destek

MAHALLE MUHTARLARINDAN TAM DESTEK

Bartın Platformu, Bartın merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Amasra’ya yapılmak istenen termik santraller konusundaki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve 5 Haziran’da Amasra’da yapılacak insan zinciri için destek istemek amacıyla yapılan toplantıda, Bartın halkının tamamıyla karşı olmasına rağmen şirketin, Ankara’da politikacı ve bürokratlarla sürdürdüğü usulsüz ilişkiler nedeniyle daha önce beş kez iptal edilmiş olan ÇED sürecinin bu kez olumlu sonuçlandırmaya çalıştığı gündeme geldi.

Mahalle muhtarları şirketin Bartın’a kömür çıkarmaya geldiğini, Bartın’da da bunun için kabul gördüğünü, aradan geçen dokuz yıl içinde bir gram kömür çıkarmadığı gibi, gerçek niyetinin Bartın-Amasra doğasının ve insanının geleceğini karartacak termik santral kurmak olduğunun anlaşıldığını söylediler. Bu durumda termik santrale karşı yapılacak her türlü etkinliğe destek vereceklerini söylediler. Bu kapsamda 5 Haziran’da yapılacak insan zinciri eylemi için Bartın’dan Amasra’ya ücretsiz olarak ulaşım sağlayacak araçların Perşembe günü saat 18.00’de Eski Terminal mevkiinden kalkacağını ve mahallelilerine bunu duyuracaklarını ifade ettiler.

Bartın Platformu yeni seçilen muhtarları kutladıktan sonra, Bartın Platformu’na deklarasyonuna imza atmaya ve platforma katılmaya davet etti. Yeni muhtarların hepsi deklarasyona imza atarak destekten öte platformun aktif çalışanı olacaklarını ifade ettiler.

Toplantıya şu muhtarlar katıldı: Erkan Altınel (Orta Mahalle Muhtarı), Turan Karayel (Kemerköprü Mahallesi Muhtarı), Mehmet Ay (Şiremir Çavuş Mahallesi Muhtarı), Ahmet Zengin, (Ağdacı Mahallesi Muhtarı), Nihan Tane (Tuna Mahallesi Muhtarı), Ali Gökcan (Aladağ Mahallesi Muhtarı), Ruhi Kalafat (Çaydüzü Mahallesi Muhtarı), Veli Karan (Çaydüzü Mahallesi Muhtarlığı Azası), Şeref Lüleci (Demirciler Mahallesi Muhtarı), İbrahim Kanbur (Orduyeri Mahallesi Muhtarı).

Toplantıya işleri nedeniyle katılamayan muhtarlar da Bartın Platformu’nun her türlü etkinliğine destek vereceklerini bildirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.