Öne Çıkanlar BAKKA Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü

Suçlu Duruma Düşmeyin
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bartın Şube Müdürlüğü, son günlerde artan terkedilmiş karaca yavrularıyla ilgili bir hatırlatma yaparak, yaban hayvanlarının yakalanmaları ve bulundurulmalarının kanuna göre yasak olduğunu ve yüklü para cezasıyla cezalandırıldığını hatırlattı:

SUÇLU DURUMA DÜŞÜP, AĞIR CEZALAR ÖDEMEYİN !

Yaban Hayvanlarının Doğadan İzinsiz Olarak Yakalanmaları ve Bulundurulmaları 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu Hükümlerine ve Merkez Av Komisyonu Kararlarına Göre Yasak Olup Aksine Hareket Edenler Ağır Para Cezasıyla Cezalandırılmaktadır. 

Bu Hayvanlara Yardım Etmek İstiyorsanız O Bölgeyi Terk Edin !

Başıboş bir yavru yaban hayvanı görüldüğünde ilk akla gelen  onu yakalayıp  korumak olabilir. Fakat bu  işlem    yavruya   çoğunlukla faydadan  çok zarar getirir. Çünkü yavrunun annesi  büyük olasılıkla yakın  bir yerlerde besleniyor yada avlanıyor  olabilir  ve  sizi görünce yavrusuna   yaklaşmaktan   korkar. Anne  yaban  hayvanı  beslenirken sıklıkla  yavru  yuvada  hareketsiz bir  şekilde   annesinin  dönmesini bekler. Bu   davranış   onu   yırtıcı ve    dış     ortamdan     gelebilecek tehlikelerden   korur. Yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmemekte, 3 gün içinde yavrularını bulurlar ise onları tekrar sahiplenmektedir.

Bu nedenle yavru yaban hayvanı görüldüğünde yapılacak en doğru iş onu rahatsız etmeden oradan uzaklaşmaktır.

Hem   Kendi  Sağlığınız, Hem de Onların Sağlığı İçin

Yaban Hayvanı Yavrularını Bulundukları Ortamda  Bırakın !

Yaban hayvanları evde beslemek için   uygun     hayvanlar   değildir. İnsanlara alışabilmelerine rağmen her zaman yabanıl içgüdülerini korurlar. Bu nedenle yavru  yaban hayvanları  büyüdüklerinde insanlar için zararlı   olabilmektedir.  Aynı zamanda insanlarla yakın temasta bulunan yaban hayvanlarının tekrar doğaya dönmeleri güçleşmektedir. Bunlara ek olarak yabani ortamda bulunan bazı hastalık ve parazitler bu hayvanlar ile yakın temasa geçilmesi durumunda insanlara bulaşabilmektedir.

Ancak yavrunun yaralı yada terkedilmiş olduğundan kesin olarak eminseniz Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube Müdürlüklerine haber veriniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğa sever 10 yıl önce

sayın müdürüm kaçak avcılar için orman içine ihbar telefon nosu bırakılırsa bu hayvanların canı kurtulur uzak köylerde av için köpek besliyorlar