Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

TERMİKSİZ YAŞAM ŞENLİĞİ 22 NİSAN AMASRA

Tarihin, doğanın ve kültürün bütün zenginliklerini barındıran Amasra’mıza belki hiç gelmediniz. Belki de bu cennete kaçıncı kez geldiğini hatırlamayan iflah olmaz bir Amasra aşığısınız. Ne yazık ki size üzücü bir haberimiz var. Çünkü, Amasra korkunç bir tehdit altında.

Amasra’ya, bu cennet coğrafyaya Türkiye’nin en büyük termik santralini yapmak istiyorlar. 4000 MW büyüklüğündeki bir termik santralin havaya bırakacağı zehirli gaz ve tozları, denize boşaltacağı milyonlarca ton külü düşünmüyorlar. Termik santral; Bartın’da turizmin, tarımın, ormancılığın ve balıkçılığın bitmesi ve bunlara bağlı tüm ticari işletmelerin batması Küre Dağları Milli Parkı’nın zarar görmesi anlamına geliyor.

Amasralı-Bartınlısı bu tehlikenin farkında ve bu girişimi önlemek için yıllardır mücadele ediyor. Termik santralin burada kurulmasına hukuk sistemi ve planlar izin vermemesine rağmen ve daha önce birkaç kez ÇED Raporu reddedildiği halde termikçi şirket ısrarını sürdürüyor. Siz de Amasra’nın güzelliğinin farkına varmışsanız, böyle bir ısrarın beldemizin sonunu getireceğini anlamışsınızdır.

Bartın-Amasra Halkının bu tehdide karşı sürdürdüğü mücadele kapsamında 22 Nisan Pazar günü Amasra’da “Termiksiz Yaşam Şenliği” düzenledik. Bu şenlikte;

Halk Kürsüsü
Gazete kupürleri sergisi
Mücadele fotoğrafları sergisi
Film gösterimi
Termiksiz Yaşam Şenliği Hatıra fotoğrafı çekim köşesi
Sokak tiyatrosu
Konserler
Solo sokak performansları (enstrümanla,vs)
Fatih Sultan Mehmet canlandırması
Kraliçe Amastris canlandırması
Çocuklardan termiksiz yaşam resimleri
Mendirekte duvar boyama
Büyük Limandan – Küçük Limana Gezi teknelerine balıkçı motorlarının eşliği ve sürpriz etkinlikler yapılacaktır.

BARTIN PLATFORMU
www.bartinplatformu.org
bartinplatformu@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Amasralı 12 yıl önce

Birlik ve beraberliğimizi gösterme zamanı şimdi.