Öne Çıkanlar Kurban Bayramı Taekwondo Şiremirçavuş Ellibaş Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Karabük Amasra Sezai

4 Bin 444 Öğrenci Bartın ve Üniversiteyi Yakından Tanıdı

Bartın Üniversitesi bu sene üniversiteyi kazanarak Bartın’a gelen 4 bin 444 öğrencisinin üniversite ve şehir hayatlarına uyumlarına kolaylaştırmak için yaptığı etkinlikler yoğun katılımla tamamlandı.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Uyum Etkinlikleri’ 11 günde gerçekleştirilen 16 eğitimle tamamlandı. Eğitimlere; Edebiyat, Eğitim, Fen, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik ile Orman Fakültelerinin birinci sınıf ve hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’nda bu sene öğrenime başlayan öğrenciler yer aldı. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin üniversite hayatına adaptasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak, “Kuruluşundan Bugüne Bartın Üniversitesi” filmi izlendi.

Olanaklar Anlatıldı, Öneriler Verildi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu tarafından ise şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi. Kasapoğlu, öğrencilere görmeleri gereken tarihi-turistik yerleri aktararak, şehir yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, şehrin yapısına ve olanaklarına hızla adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla bazı tanıtımlar yaptı. Etkinlikte, Üniversitenin kuruluşundan akademik yapılanmasına, kampüslerden üniversite olanaklarına kadar birçok bilgiyi de paylaşıldı.

Üniversitenin Yurtdışı Olanakları Anlatıldı

Ayrıca, Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörü Uzman Burçin Kef, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin yararlanabileceği yurtdışı programlarından bahsetti. Kef, 11 ayrı ülkede 24 üniversite ve 52 program üzerinde yapılan anlaşmaları aktararak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Binlerce Basılı ve Elektronik Yayın Kullanımda

Öğrencilere, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl ve Kütüphaneci Ülkü Özgüven tarafından yapılan konuşmada ise öğrencilere kütüphane arşivindeki basılı materyallere ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler aktarıldı.
‘Uyum Eğitimleri’nde Fakülte ve Yüksekokuldaki programlar hakkında da bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversiteyi tamamladıktan sonra karşılaşabilecekleri iş imkânları anlatıldı.

Anahtar Kelimeler:
Bartın Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.