Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

7 Farklı Ülke Öğrencileri Amasra Müzesini Gezdi

7 Farklı Ülkeden Geldiler, Amasra Müzesini Gezdiler

Bartın Üniversitesi’nde öğrenim gören 7 farklı ülkeden öğrenciler Türkiye’nin en iyi 10 küçük müzesi arasında gösterilen Amasra Müzesi’ni gezdi.

Bartın Üniversitesi’nde öğrenim gören 7 farklı ülkeden 54 öğrenci Amasra İlçesi’ne gelerek, şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi eski Rektörü, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan’ın da yer aldığı etkinlikte öğrenciler Amasra Müzesi’ni ziyaret ettiler. Amasra Müzesi’ni gezen öğrenciler, 3 bin yılı aşan tarihiyle binlerce ürünü yerinde gördüler. Ziyarette Arkeolog Güray Can Aytekin tarafından Helenistik, Roma, Bizans Dönemleri ve Ceneviz Dönemine ait eserler gösterilerek, eserlerin tarihi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gezide Osmanlı dönemine ait bakır mutfak kapları, silahlar, yazım takımları, şamdanlar, mühürler, kantarlar, seramikler, Kuran-ı Kerimler, gümüş süs eşyaları, keseler, eski duvar saatleri ve yüzüklerin yanı sıra Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatını tanıtan eserler de gösterildi. Arkeolog Aytekin, Amasra Müzesi’nin Türkiye’nin en iyi 10 küçük müzesi arasında gösterildiğini belirterek, Amasra’da 3 bin yıllık kesintisiz tarih akışına şahit olunabileceğini söyledi.  

Öğrenciler Kendi Kültürlerini Tanıtacak

Uluslararası öğrenciler Amasra’da bir de toplantı gerçekleştirdi. Bartın Üniversitesi’nin akademik ve idari yöneticilerinin yer aldığı toplantıda, üniversite bünyesinde bir “Kardeşlik Kulübü” kurulması yönünde ilk adımlar atıldı. İslami İlimler Fakültesi’nin Kırgızistan uyruklu Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yunus Abdurrahimoğlu’nun danışmanlık edeceği kulüpte, öğrenciler kendi kültürlerini tanıtmak için çeşitli etkinlikler yapacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.