9 okulda 209 öğretmene, 968 öğrenciye tablet

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Bartın'da bulunan 9 okulda 209 öğretmene ve 968 öğrenciye tablet bilgisayarları törenle dağıtıldı.

Kısa adı 'Fatih Projesi' olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekâtı kapsamında 81 ilde eş zamanlı tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Bartın'daki tören, merkez Köksal Toptan Lisesi’nde gerçekleştirildi. Tablet dağıtım törenine Vali Ali Çınar, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ak Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Seyfettin Kalay, Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Ali Çınar, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladığını belirterek, "Proje sayesinde artık geleceğimize daha çok hakim olacağız. Artık öğrencilerimiz istediği bilgiye de anında ulaşma imkanı bulacaklar. Fatih projesi sayesinde bilişim teknolojileri alanında öğrencilerimiz kendini daha çok yenileyerek, eğitim kalitelerini artırmış olacaklar. Şu anda 9. sınıf öğrencilerine tablet o dağıtımı gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar il genelinde 209 Öğretmen ile bu okulla birlikte toplam 968 tabletin dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Bu projede emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Köksal Toptan Lisesinde Bartın Valisi Ali Çınar ve il protokolü ile birlikte öğrencilere tablet bilgisayar dağıtan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “Bizim zamanımızda bırakın bilgisayar bulmayı öğrenci ve veliler kitap bulabilmek için kırtasiye önlerinde kuyruklarda beklerdi, şimdi sınıflarda akıllı tahtalar, bilgisayarlar var. 11 yıldan bu yana ders kitaplarınızı masaların üzerine ücretsiz olarak koyduk, şimdi de tablet bilgisayarlar veriyoruz, bu proje sayesinde, teknoloji eğitimde çok daha etkin kullanılacak, çocuklarımız çağımızın gerektirdiği şekilde eğitim görecekler. Şu an bütçede en büyük payın eğitime ayrıldığını ve çağdaş ülkeler seviyesine yükselmenin tek yolunun eğitimden geçtiğini belirten Milletvekili Tunç, “Bizler ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın içerisinde bulunduğumuz çağın ilerisinde en iyi koşullarda yetişmesini sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Ülkemizin geleceği, huzur ve güvenliği için siz öğrencilerimizin iyi yetişmesi gerekiyor."dedi. Milletvekili Tunç, öğrencilere ne olmak istediklerini sorarak, “Bartın’ı temsil eden bir Milletvekili olarak şimdi sizlere hizmet ediyorum, ileride bizim yerimizde sizler olacaksınız, okullarınızı başarılı bir şekilde tamamlayıp, iyi mesleklere sahip olacaksınız ve içinizden Bartın’ı temsil edecek kişiler çıkacak.” dedi

Konuşmaların ardından Köksal Toptan Lisesi öğrencilerine verilmek üzere getirilen 161 tablet bilgisayar, Bartın Valisi Ali Çınar, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve davetliler tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
TabletFatih Projesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayaldi 10 yıl önce

gerçek oldu

Avatar
ali 10 yıl önce

müzmin muhalefeti yorum yapmaya bekliyoruz ?

Avatar
hayal kırıklığı 10 yıl önce

geçen sene tablet alan çocuklar artık çanta taşımıyor,internetten istediği bilgiye ulaşabiliyor,dersler artık tabletten takip ediliyor..sanıyorsunuz değil mi? tabletler tam bir hayal kırıklığı.internete bağlanmıyor,okula bile götürülmüyor,dışarıdan hiçbir şey yüklenemiyor..teknolojiyi tam kapasite kullanıyoruz yani

Avatar
muhammet şahın 10 yıl önce

fatıh projesı tam bır fıyasko olarak tarıhe gectı

Avatar
muhalefet @ali 10 yıl önce

yol boyamak gibi süper projeler dururken tablet de neymiş..

Avatar
haberci 10 yıl önce

yakında fatih projesi ihalesiyle ilgili ses kayıtları çıkarsa ki buna şaşırmam. o zaman bakalım neler olacak