Afrin Şehitleri Bartın'da Dualarla Anıldı

Bartın'da öğretim elemanları tarafından düzenlenen programda Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimiz için anma programı düzenlendi. Bartın Merkezde yer alan Hoca Ahmet Yesevi Cami’nde kılınan Cuma namazı öncesinde başlayan programda Araştırma Görevlisi Hayrettin Bahar ile İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Emre Bilecen ve Sami Karakoç tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Ardından İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü Bakara Suresinden “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz” ayetini okuyarak başladığı vaazında Türk askerinin sürdürdüğü kahramanca mücadele ifade edilerek, şehit ve gazi olmanın İslam’daki önemini anlatıldı.

Anma programı kapsamında İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Coştu tarafından şehit olan askerlerimiz ve Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için hatim duası da okundu.

Program İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Uğur Küskün’ün Cuma Hutbesini vermesi ve kılınan namazın ardından son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Bartın ÜniversitesiAfrin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.