Öne Çıkanlar Bartınspor Cemal Akın Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım UNESCO

Amasra MTA Lisesi Misafirlerini Ağırladı
Hollanda, Polonya, Norveç ve Çek Cumhuriyeti’nden bir grup heyet, Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin misafiri olarak Amasra’ya geldi.

Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ’Avrupa Hazine Algısını Geliştirmek’ başlıklı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında proje ortaklarını Amasra da ağırladı.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin renkli görüntülere sahne olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Öksüzoğlu Hollanda, Polonya, Norveç ve Çek Cumhuriyeti’ndeki ortak kurumlardan oluşan projelerinin amacının projeye dahil olan her bir ülke katılımcılarının çok kültürlü orijinlerini zenginleştirmek olduğunu belirtti.

Öksüzoğlu “Projenin dördüncü hareketliliğini gerçekleştirmek üzere misafirlerimizi Amasra da ağırladık. Okulumuz projeye Slow food (sağlıklı yemekler) ile katılmaktadır. Proje aktivitelerinin birinci gününde misafirlerimize güzel şehrimizi, okulumuzu tanıtma şansı yakaladık” dedi.

TANITIM FIRSATI YAKALANDI

Projeyi yararlı bulduklarını da kaydeden Öksüzoğlu şöyle devam etti: "Okulumuz konferans salonunda öğretmenlerimiz tarafından Türk Yemek kültürü ve Slow Food hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdik. Proje hareketlilikleri takvimini hazırlarken misafirlerimizi özellikle Turizm Haftasında okulumuzda ağırlamak istedik. Amasra Kültür Parkta ortak ülkelerimizin ve halkımızın katılımıyla Turizm Fuarı gerçekleştirdik. Her ülke kendi kültürüne ait yiyecek ve içecekleri fuarı gezen kişilere ikram ettiler ve kendi ülkelerini tanıtma şansı yakaladılar. Amasralı ev hanımlarımız fuara hazırladıkları yöresel yemekler ve ikramlarıyla renk kattılar ve şehrimizi misafirlerimizi tanıtmamızda bize destek oldular. Okulumuz öğrencileri hazırladıkları konser ve danslarla fuar alanını şenlendirdiler. Fuar alanında proje ortağı misafirlerimiz kendi kültürlerini yansıtan şarkıları bizlere seslendirdiler ve halkımıza bir nevi müzik festivali havası yaşattılar."

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Serhan Koyuncu Avrupa Hazine Algısını Geliştirmek isimli projeleri kapsamında şimdiye kadar Polonya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti hareketliliklerini gerçekleştirdiklerini ve 2013 yılında başlayan projelerinin Haziran ayında Norveç’e yapılacak hareketlikle son bulacağını belirtti. İlçedeki tarihi ve turistik değerlerle doğal zenginlikleri ilgiyle inceleyen Avrupalı konukların Amasra’ya hayran kaldıkları belirtildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TEBRİKLER... 9 yıl önce

okul müdürümüzü tebrik ediyorum.başarılar diliyorum.