Avrupalı Gençler Bartın Belediyesi'nde

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen ziyarete; Yunanistan’dan Elftherios Karasavvidis, Apellis Ioannidis, Chrysanthi Stamou, Artemis Kousiota ve Ioanna Papakosta, Polonya’dan Anna Pytlowany, Agnieszka Gorecka, Marzena Bak, Patrycja Nycz, Anna Piper, Joanna Luranc ve Klaudia Chincza, İspanya’dan Lluisa Mojonero Pertinez, Montserrat Barri Saureu, Andrea Miro, Elena Salmeron, Sandra Trivino, Meritxell Saiz ve Marc Font, İtalya’dan Immacolata Santoro, Anna Maria Rosco, Lorena Raspanti, Gianni Lucia, Ciampi Maria Clizia ve Pallanti Annalisa, İsveç Anna Rentschler Agardh, Anna Lohmann, Eva Hallberg, Emil Malmqvist, Robin Nilsson Hedrén, Julia Presits ve Elise Lefévre, Norveç’ten Morten Bueide, Bente Zakariassen, Benjamin Suhanthakumar, David Bell, Jonas Dammen, Therese Slaaen Pladsen ve Thea Okland katıldı.

Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Arslan ve koordinatör  öğretmen Güvenç Şaşmaz’ın refakatinde gerçekleşen ziyarette Anadolu Lisesi öğrencileri de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Cemal Akın ziyarette yaptığı konuşmada “Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 187 bin nüfuslu Bartın, 4 ilçe 5 beldeye, 56 km. deniz sahiline ve 3000 yıllık geçmişe sahiptir. 3 tarafı ırmakla çevrili, ismini de bu ırmaktan almış, yeşilin ve mavinin buluştuğu doğa harikası Bartın’ın gelir kaynaklarını da maden ocakları, turizm, tarım ve hayvancılık ile sanayi oluşturuyor” dedi.

Her ülkenin kendine özgü güzellikleri olduğunu ifade eden Cemal Akın, "Tarihe baktığımızda çeşitli medeniyetler aynı ülkelerden gelip geçmiş, şimdiki konumlarını almıştır. Bunların arasında Türkiye de var. Biz her zaman Avrupa ile ticari, kültürel ve sosyal yönden alışveriş halindeyiz. Kardeş şehirlerimiz mevcut. Bunlardan biri de Almanya’nın Lünen şehridir. İlişkilerimizi karşılıklı ziyaretler halinde sürdürmekteyiz" dedi.

Ziyarette söz alan yabancı konuklar da Bartın'da bulunmaktan duydukları  memnu-niyeti dile getirdiler.

Belediye Başkanı Cemal Akın konuklarına tel kırma işlemeli tepsi ile Bartın Belediyesi amblemli kupa hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.