Öne Çıkanlar BAKKA Emine KOÇOĞLU Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Ali Çınar

Bartın'da Eğitime Kar Engeli

BARTIN’da kent merkezinde kar kalınlığı 15 santime ulaşırken, Valilik'ten beklenen açıklama geldi. Okullar Bartın genelinde 1 gün süreyle tatil edildi.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın kent merkezinde 2 gündür devam eden kar yağışı sonucu kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Bartın il genelinde 30 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Bartın İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı 50 ekip kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini artırırken, çocuklar mahalle aralarında dik yamaçlarda kaydı. 3 yıl sonra kar ile buluşan vatandaşlar kardan adam yaparak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Aralıklarla devam eden kar yağışı ve gece saatlerinden itibaren yoğun buzlanma beklendiğinden 10.02.2020 Pazartesi günü İl genelinde ilk ve ortaöğretime 1(bir) gün ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Valilik'ten yapılan açıklama:

İlimiz genelinde 08.02.2020 tarihinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Bartın Valisi Sinan Güner Başkanlığında alınması gereken tedbirler ve karşılaşılan sorunlar hakkında İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür V. Enver Çayır, İl Sağlık Müdür V. Hasan Babayiğit, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz, Meteoroloji Müdürü Süleyman Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Karayolları 156. Şube Şefi Yunus Emre Öcal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler katıldı.

Toplantıda; 28.11.2019 tarihinde yapılan kış hazırlıkları toplantısında alınan kararlar doğrultusunda sorumlu kuruluşların aldıkları tedbirler gözden geçirilerek; görevli tüm kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli olarak kar nedeniyle yolları kapanan yerleşim birimlerine ulaşımın biran evvel sağlanması, riskli bölgelerde ilgili birimler tarafından kum ve tuzlama çalışmalarının yapılması, DSİ 233. Şube Müdürlüğü tarafından kar erimesine karşı gerekli tedbirlerin alınması, İl genelinde gece 00.00'a kadar kar yağışı devam edeceğinden ve 00.00'dan sonra buzlanma öngörüldüğünden servis araçları için sıkıntı olabileceği düşüncesi ile okulların 10.02.2020 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesi, 10.02.2020 Pazartesi günü kamuda çalışan işçi ve memurlardan engelli ve hamile olan personel 1 (gün) süre ile idari izinli sayılması kararları alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.