Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Bartın Üniversitesi öğrencileri yurtdışında staj yapabilecek

Bartın Üniversitesi, uluslararası alanda yeri olan bir üniversite olmak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU)'ne kabul edilen Bartın Üniversitesi, Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği (IAESTE)'ne de kabul edilerek uluslararası üyeliklerine bir yenisini daha ekledi.

Birleşmiş Milletler bünyesindeki kurumlarla danışmanlık ilişkisi içinde bulunan; üniversitelerin mimarlık, mühendislik ve fen-edebiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin yurt dışında staj yapmalarını düzenlemek amacıyla kurulan bir organizasyon olan IAESTE'ye üyeliği ile Bartın Üniversitesi, uluslararası öğrenciler ve şirketler arasındaki tanınırlığını da artırmış olacak. Türkiye'de 34 üniversite temsilciliği bulunan IAESTE, Bartın Üniversitesiin tahsis edeceği staj yerleri ile hem öğrencilerimizin uluslararası deneyim kazanmasına olanak sağlayacak, hem de şirketler için istedikleri özelliklere sahip yabancı stajyer öğrenciye bünyesinde staj yaptırma fırsatı verecek.

IAESTE ile öğrencilerimiz, Üniversite eğitiminin önemli bir parçası olan staj deneyimini yurt dışındaki seçkin firmalarda yapabilecek ve çalışma hayatının ilk adımlarını farklı bir ülkede, farklı bir kültürel ortamda atarak teknik donanımın yanında sosyal bir deneyim kazanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayse gül baran 12 yıl önce

merhaba. benim bir sorum var? her bölümden alım oluyor mu? bu çok güzel bir olay ya. acıkcası ben küçük bir üniversite olduğu için böyle fırsatlar olmaz zannediyordum. Abim orman fakültesindeyken böyle şeyler yoktu hiç. bende yararlanmak istiyorum lütfen bilgiiiiiiii