Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan

Bartın Üniversitesi'nden aile içi şiddete çözüm

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programında başarılı olanlara sertifikaları verildi. Törenin başında Bartın Devlet Hastanesi Hizmet İçi Eğitim Biriminden Mualla Alaçam sertifika programının içeriği hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, “ Bu sertifikayı alanlar aile ve bireylerin bireysel gelişimlerini olumuz yönde etkileyen, eşler arasında iletişim sorunlarına yol açan, anne ve babaların rol ve sorumluluklarını yerine getirmelerini güçleştiren, aile bireylerinin psikososyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden sorunlar oluşmadan önce engellenmesi, ortaya çıkan sorunların çözümünde görev alacak.” dedi. Sertifika programında diğer programlardan farklı olarak Bartın’a yönelik sorunların da programa dahil edildiğini belirten Güneş, Bartın’ın özel bir yapısı var aile içi şiddette ilk sıralarda yer alıyor şeklinde konuştu.

Bu eğitimlerin devlet politikası haline getirilmesi lazım

Daha sonra konuşan Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, ülkemizdeki boşanma ve aile içi şiddet ile ilgili rakamların iç açıcı olmadığını, bu nedenle üniversitemizde böyle bir çalışmanın yapılmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Evlilik müessesinde eğitimin önemli olduğunu belirten Tankut, “ Bu eğitimlerin devlet politikası haline getirilmesi lazım, bu eğitim zorunlu olması lazım ki kişiler evlilik yapabilecek ehil bireyler haline gelebilsinler.” diye konuştu.

Daha sonra Evlilik ve Aile Danışmanlığı seminerinde başarılı olanlara Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Eğtim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Kamu Hastanelr Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygın, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları ve bölüm başkanları ile Genel Sekreter Yardımcısı Erturan Asiloğlulları tarafından sertifikaları verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.