Bartın Üniversitesi’nden Milenyum Sınıfları

Bartın Üniversitesi’nden “Hayat Boyu Öğrenme” Projesi

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından hazırlanan “Yaşam Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları” AB Projesi kabul edildi. Projeyle yetişkin eğitiminde ders niteliğinin artırılması hedefleniyor.

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünden Çevirmen Neslihan Köse’nin yürütücülüğünde hazırlanan “Millenium Classrooms in the Lifelong Learning” (Yaşam Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları) Avrupa Birliği projesi kabul edildi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında yürütülecek proje hakkında bilgi veren Köse, amaçlarının yetişkin eğitiminde verimin artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Köse, “İçinde bulunduğumuz ‘Bilgi Çağı’nda ‘Milenyum Gençliği’ adında yeni bir nesil oluşmuştur. Bu nesil internet başta olmak üzere diğer teknolojik aygıtları çok rahat kullanabilmektedir. Kendinden önceki kuşaklardan bu özelliklerden dolayı farklılaşan yetişkinlerin eğitiminde de strateji değiştirilmelidir. Bu projemizle Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) bünyesinde çalışan 7 eğitmen Roma ve Malta’da gerçekleşecek olan eğitimlere bu duruma ayak uydurmayı öğrenecek. Eğitimler sonunda yeni öğrenim stratejilerini hayat boyu öğrenmede kullanacaklar.” dedi.

Bir yıl sürecek ve ilk uygulamalarının BÜNSEM bünyesinde gerçekleştirilecek projenin bütçesi 23 bin 163 Avro olarak açıklandı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 8 yıl önce

her şey iyi hoş güzelde, sürekli eğitim merkezinin vermiş olduğu sürekli bir eğitimin olmaması çok ilginç.