Öne Çıkanlar Kurban Bayramı Taekwondo Şiremirçavuş Ellibaş Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Karabük Amasra Sezai

Bartın'da Tübitak Bilim Fuarı
Bartın’da düzenlenen bilim fuarında öğrenciler projelerini sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ’Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında Bartın’da bilim fuarı düzenlendi. Bartın Merkez İmam Hatip Ortaokulu fen bilimleri öğretmenleri öncülüğünde yapılan fuarda, öğrenciler hazırladıkları projeleri davetlilerin beğenisine sundu. Fuarı izlemeye gelen Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, öğrencilerin yaptıkları deneyleri ilgiyle takip etti.

Fuarın ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik yapıldığını söyleyen Vali Azizoğlu, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından yaşayarak öğrenilmesinin günümüzdeki bilimsel gelişmelerin geldiği noktada son derece önemli olduğunu belirtti.

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıflarda okuyan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.