Dekan'larımızı tanıyalım

Yeni atanan dekanların özgeçmişleri şöyle:

Prof. Dr. Galip Said (Mühendislik Fakültesi Dekanı)

Ahıska’ da doğan Prof. Dr. Galip Said, 1966 yılında St. Petersburg (Leningrad) Teknik Üniversitesinin Fiziksel Metalürji Fakültesinden yüksek basarıyla mezun oldu. 1966–1967 yıllarında Özbekistan Kimya Makineleri Fabrikasında başmühendis olarak çalıştı. 1967–1969 yıllarında Fergana Teknik Üniversitesinde (Özbekistan) asistan olarak çalışan Prof. Dr. Galip Said, 1972’de St. Petersburg Teknik Üniversitesinde doktora eğitimini tamamladı. 1972–1989 yıllarında Fergana Teknik Üniversitesinde (Özbekistan) Metaller Teknolojisi Bölüm Başkanlığı ve 1975–1980 yıllarında Dekanlık görevini yaptı. 1990 yılında Metal Bilimi ve Metaller Fiziği Anabilim Dalında Profesörlük unvanı aldı. 1990–1995 yıllarında Lipetsk Teknik Üniversitesinde (Rusya Federasyonu) öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Said, 1995’ den itibaren Afyon Kocatepe Üniversitesinde Prof. Dr. olarak çalışmaya başladı ve AKÜ’ de Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı ve Metal Eğitimi Bölümü Başkanı olarak görev yaptı. Aralık 2009’ dan itibaren Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak görevine devam eden ve  çeşitli bilimsel dergilerde (Rusya, Ukrayna, İngiltere, ABD, Türkiye) 80’e yakın bilimsel makale ve kitabı yayınlanan ve ASTM (American Society Testing for Materials) kurum üyesi olan Prof. Dr. Galip Said, evli, iki çocuk ve beş torun sahibi.

Prof. Dr. İsmet Emre (Edebiyat Fakültesi Dekanı)

1967 yılında Adıyaman, Besni’de doğan Prof. Dr. İsmet Emre, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde yüksek lisans, 1997’de Gazi Üniversitesinde doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Emre, 1990-1997 yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 1997-2006 yıllarında aynı üniversitede Yardımcı Doçent unvanı alan Prof. Dr. İsmet Emre, 2006-2011 yıllarında Malatya İnönü Üniversitesinde Doçent olarak görev yaptı.

Postmodernizm ve Edebiyat, Edebiyat ve Psikoloji, Roman ve Siyaset gibi akademik çalışmalarının yanında şiir, öykü, deneme, roman türlerinde yayınlanmış 32 adet kitabı bulunan Emre’nin 1985 yılından beri Türkiye’deki birçok gazete ve dergide deneme, makale, şiir, öykü alanlarında yüzlerce yazısı yayımlandı. Zaman ve Sağduyu gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Radikal ve Taraf gazetelerinde düzensiz yazıları yayımlandı. Türkiye Yazarlar Birliği ile İLESAM üyelikleri bulunuyor.

1997-2006 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı, 2008-2011 yılları arasında İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. İsmet Emre, 2005 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar: Taşlarda Gülen Rüya: Bursa Büyükşehir Belediyesi Makale Yarışmasında ve 2010 yılında Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci-Malatya Belediyesi Yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.

Prof. Dr. Mahmut Kartal (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı)

1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Prof. Dr. Mahmut Kartal, 1981 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Anabilim Dalında yüksek lisans, 1985 yılında doktora öğrenimini tamamladı. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi, İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında yardımcı doçent, 1988 yılında Ekonometri-Uygulamalı İstatistik Anabilim Dalında doçent unvanı alan Prof. Dr. Kartal,  2008 yılnda Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde profesörlük unvanı aldı. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bölüm başkanlığı,  dekan yardımcılığı,  anabilim dalı başkanlığı, senato üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Dr. Mahmut Kartal 2009 yılından bu yana Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.