Maganda Kurşunu Ölümlerinde Dünya Birincisiyiz

ANKARA Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Sarıçam, Türkiye'nin maganda kurşunu ile ölümde dünya birincisi olduğunu, oysa Hz. Muhammed'in savaşlar dışında bayram şenliklerinde silahla dışarıya çıkılmasını yasakladığını söyledi.

Bartın Üniversitesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. İbrahim Sarıçam, Hz. Muhammed'in savaşlar dışındaki faaliyetleri, âdil, barışçı, çevreci, dürüst, güvenilir kimliği ile yaşayan kültürün bir parçası haline getirdiği evrensel değerlerle tanıtılması gerektiğini vurguladı. Hz. Muhammed'in 'merhamet' demek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sarıçam, şöyle dedi:

"Günümüzde şiddet yanlısı bir toplum olduk. Hz. Muhammed, her zaman şiddetin karşısında olmuştur. O, müslüman-gayri müslim, hür-köle, suçlu-suçsuz ayırımı yapılmaksızın insanlara, hatta savaş şartlarında azılı düşmanlara bile işkence yapılmasını uygun bulmamıştır."

Hz. Muhammed'in aynı zamanda 'tedbir' demek olduğunu da belirten Prof. Dr. Sarıçam, şöyle devam etti:

"Maganda kurşunu ile ölümde yılda 700 maktül ile dünya birincisiyiz. Suçluların da yüzde 87’si bulunamıyor. Hz. Muhammed, meşru olan bayram şenliklerine izin vermiştir. Düşman saldırısı bulunmadığı zamanlarda bayram boyunca silahla evden çıkılmasının, kılıç ve diğer silahların taşınmasının yasaklandığına dair rivayetler vardır. Muhtemelen bu yasaklar, dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle özellikle kalabalık yerlerde ve dar yollarda meydana gelebilecek kazaların meydana gelmesine ve bayramın huzurunu bozabilecek olayların çıkmasına fırsat vermemek amacını taşıyordu."

Konferansın sonunda Kuran tilaveti, ney ve şiir dinletisi yapıldı.

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
METİN 10 yıl önce

magandalıkta birinci olduğumuz için,manganda kurşunuyla ölümlerde de birinciyiz. gayet doğal.