Öne Çıkanlar İsmail Toksöz TÜİK Kastamonu Hema Deniz KIRAL Tiyatro Burcu Karalı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

Milli Eğitim Müdürü Demir İddiaları Yalanladı

BARTIN İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, bir toplantıda, "Başı açık öğrencileri gördüğümde sinir oluyorum" sözlerini sarf ettiği yönündeki haberlerle ilgili, "Ben kesinlikle bu tarz cümleler kullanmadım. Kesinlikle yalandır" dedi.


Bartın’da geçen 21 Şubat'ta Ulus ilçesindeki imam hatip lisesinin toplantı salonunda, İlçe Müftülüğü aylık imamlar toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya Ulus Müftüsü Murat Okuyar, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok ve Ulus İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Aslan katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'in, "Beni ziyarete gelen bir arkadaşım, 'Bizler Köy Enstitüsü mezunları öğretmenler olarak köylerde dinimize hakaret ettik, eğer 120 bin cami kadrosu bizim elimizde olsaydı kendi iktidarımızı kurardık' dedi.

Bizim elimizde 120 bin cami kadrosu var ama bu imkânlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi" ifadelerini kullandığı iddia edildi.


Aslan'ın ayrıca, okulları ziyaret ettiğinde başı açık öğrencileri gördüğünde sinirlendiğini ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığını söylediği, 4-6 yaş gurubu çocukların Kuran kurslarında yetiştirilmesi ve örgütlendirilmesi gerektiğinden bahsettiği öne sürüldü.


CHP İL BAŞKANI'NDAN SUÇ DUYURUSU


CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, söz konusu iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in 'alenen hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ve görevi ihmal' suçlarını işlediğini iddia etti. Erkan, suç duyurusunda ‘toplantı tutanakları ve kamera kayıtlarının’ incelenmesini talep ederek şunları kaydetti:

"Sayın Savcılık Makamınca ayrıca re’sen tespit edilecek suçları işleyen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’den şikâyetçi olmakla hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak 5237 sayılı TCK’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep ederim."


'KESİNLİKLE YALAN'


İddiaların gerçek olmadığını belirten Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ise "Ben kesinlikle bu tarz cümleler kullanmadım. Kesinlikle yalandır. O toplantıda bir sürü protokol üyeleri vardı. Böyle bir konuşma ne oldu ne de iması bile yapılmadı. Ayrıca ben de basından öğrendim, çok şaşırdım. Hakkında ayrıca soruşturma başlatılmış, onu bile basından öğrendim. Bana ulaşan bir şey olmadı. Tekraren söylüyorum. İddialar kesinlikle yalandır" dedi.

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir vefakar 6 yıl önce

Bartın Hacı Ali YEŞİLYURT müdürümden sonra ivme kaybettiği ortadadır.Hacı Ali Beyden sonra gelen İl Milli Eğitim Müdürlerinin ilimize ne katkı yaptıkları ortadır.Gelenlerin fayda sağlamadığını belirtmek yanlış olmasa gerek.Bartın gibi güzel bir ilin eğitiminin durumu içler acısı durumdadır.İlgililerin böyle olur olmadık eğitimle alakası olmayan, fayda getirmeyen işlerle uğraşacaklarına geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza nasıl faydalı olabiliriz derdine düşmeleri daha sağlıklı olacaktır.Herşey Bartın için herşey ülkem için...

Avatar
Mustafa 6 yıl önce

i̇l müdürü daha önce çok vaka sahibi olduğu için şaşırmamak lazim.

Avatar
maarif 6 yıl önce

metal yorgunluğu olmasın..kan değişimi şart bartınımızda

Avatar
TÜRKİYEM 6 yıl önce

bir hacı ali yurt vardı..mert adamdı, yiğit adamdı..adam gibi adamdı....

Misafir Avatar
vatan sana canım feda. 6 yıl önce @TÜRKİYEM

neye göre kime göre.herkes baktığı açıdan görür.

Beğenmedim! (3)
Avatar
hak ve adalet 6 yıl önce

hukuksuzluk yapan insanların hakkını çiğneyen haksızlık karşısında susan yöneticinin Allah belasını versin..

Avatar
REİS 6 yıl önce

hacı ali bey , cesaretinden ve liderlik vasfından güç alırdı sadece..sendikadan değil...

Avatar
Oğuz Kaan Çelikdöğen 6 yıl önce

bir konu hakkında yorum yapıp; o konu hakkında görüşlerini söylüyorsan, başı açıklardan rahatsızlık duyuyorsan; söylediklerinin arkasında duracaksın. dediğini demedim,yaptığını yapmadım demeyeceksin.

Avatar
ULUS 6 yıl önce

o toplantıya katılan birisi olarak, kesinlikle sayın müdürümüzün böyle bir konuşması olmamıştır. tamamen bir iftiradır. sayın müdürümüz o gün bizlere yaptığımız hizmetlerin ne kadar güzel olduğunu, halk nazarında itibar gördüğünü, geçmişte eğitim alanında kendi kızının bile sıkıntı çektiğini, ama şu anda türkiye' de bir çok alanda normalleşme olduğunu, herkesi̇n i̇stedi̇ği̇ okulda eği̇ti̇mi̇ni̇ rahatça alabi̇ldi̇ği̇ni̇ anlatti. hele hele atatürk i̇smi̇ hi̇ç telaffuz edi̇lmedi̇. teröri̇st keli̇mesi̇ asla kullanilmadi. tamamen bi̇r karalama ve li̇nç kampanyasi. ki̇m ne maksatla yalan beyan demeç verdi̇ ve i̇şi̇ tezgahladi i̇se asla amacina ulaşamayacaktir.imamlarin toplantisinda halki ki̇n ve nefret, aşağilama duygusu.birakin bu keli̇me canbazliğini.bi̇z kendi̇mi̇zi̇ ve sayin müdürümüzü çok i̇yi̇ bi̇li̇yoruz.bu tamamen bi̇r kumpas ve ki̇rli̇ i̇tti̇fak.az çok bu i̇şi̇ tezgahlayanlari tahmi̇n edebi̇li̇yorum.olay küçük bi̇ri̇ş yeri̇nde tezgahlandi.i̇ki̇si̇yasi̇parti̇başkani hamurunu yoğurdu