Trafik Dedektifleri

Bartın Emniyet Müdürlüğü, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında 550 kuran kursu öğrencisine eğitim verdi.

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok'un konuya ilişkin açıklaması:

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı’nın (IPA) işbirliği ve OPET’in desteğiyle 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik Trafik Dedektifleri Projesi taraflarca imzalanan protokol ile 27 Kasım 2013 tarihinde hayata geçirilmiştir.

Trafik sorununu hiçbir kurumun tek başına çözebilmesi mümkün değildir. Ancak her kurumun aynı zamanda diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışması durumunda, karayolu güvenliğini sağlamada başarıdan söz edilebilir.

İnsanın en kutsal hakkı “Yaşam Hakkı” dır. Dünya’da ve ülkemizde bu kutsal hakkı tehdit eden en önemli faktörlerden birisi de trafik kazalarıdır.

Trafik kazası istatistiklerinin AB ortalamasının üstünde olduğu ülkemizde “Güvenli Trafik Kültürü” nün yeteri kadar benimsenmediği, kuralların yeterince bilinmediği ve kurallara uyulmadığı, trafikte saygı ve nezakete istenilen ölçüde ulaşılmadığı görülmektedir.

Sonuç olarak; trafik kurallarını bilmeyen sürücü, yolcu ve yayanın yaşam şansıda azalmaktadır. Çözüm tek kelime ile “Eğitim” dir.

Trafik Dedektifleri Projesi (Çocuklar İçin Trafik Eğitimi) ile 3 yıl içerisinde, 3-17 yaş arası 1.500.000 çocuğa ulaşarak, çocuklarımızın Trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanlarının bulunduğu 9 ana konuda bilinçlenmelerini sağlamak ve bu sayede trafik kazalarının engellenmesine yardımcı olmak hedeflenmektedir.

Bunlar dışında proje kapsamında; Trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda toplumda farkındalık oluşturulması yoluyla trafik kurallarına uyumda mevcut algıda değişikliğin sağlanması hedeflenmektedir.

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında ilimizde 21.05.2014 tarihinde başlayarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında 06.06.2014 tarihi itibariyle 1502 öğrencimize ulaşılmış, eğitim öğretim yılı boyunca devam eden proje eğitimlerine yaz tatili döneminde de ara verilmeden yaz dönemi Kuran Kurslarına katılacak öğrencilere proje eğitimlerinin verilmesi konusunda Bartın İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde 17.07.2014 ile 15.08.2014 tarihleri arasında Toki, Yukarıhalilbey, Ağdacı Hoca Ahmet Yesevi, İmam Hatip Lisesi, Ağdacı Gaffar, Gölbucağı Evliya Çelebi, Ebu Derda Türbe, Karaköy Fatih, Kemer İkramiye, Şadırvan, Orduyeri, Ortaibrahim Paşa, Ziyaiye, Tuna ve Ulus İlçesi Ulu, Hasan Dede, Merkez, Mezgeller, Samat Camiilerinde bulunan 3-17 yaş grubundaki toplam 550 kuran kursu öğrencisinin, eğlenerek öğrenmeleri sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
Trafik Dedektifleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.