Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

YTÜ'den Rehabilitasyon Robotu'na Ödül

Bartın'da iki akademisyen tarafından geliştirilen Rehabilitasyon Robotu Yıldız Teknik Üniversitesi 11'inci Yıldızlı Projeler Yarışması'nda ikinci oldu.

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan’ın doktora tez danışmanı Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte geliştirdiği “Rehabilitasyon Robotu” 11'inci Yıldızlı Projeler Yarışması'nda ikinci oldu. Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü iş birliğiyle 11'inci Yıldızlı Projeler Yarışması düzenlendi. İki kategoride gerçekleştirilen ve

500’e yakın başvurunun olduğu yarışmada Bartın Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, doktora tez danışmanı YTÜ Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte "Startup" kategorisinde katıldılar. Dr. Aktan'ın doktora tez çalışması kapsamında üretilen fizik tedavi ve rehabilitasyonda teşhis ve tedaviyi gerçekleştirebilen robotik sistem ile birçok proje arasından sıyrılarak ikincilik ödülüne layık görüldü.

Proje hakkında bilgiler veren Dr. Aktan, “Dünyada fizik tedavi ve rehabilitasyonda teşhis ve tedaviyi aynı yapı içerisinde gerçekleştirebilen bir robotik sistem bulunmamaktadır. Geliştirdiğimiz sistem ile hem literatüre katkıda bulunmayı, hem de ülkemizde katma değerli ürünlerin üretimine katkı sağlayarak ihracat potansiyelini artırmayı hedefledik. Aynı zamanda terapist sayısının az olduğu ülkemizde, ihtiyaçlar da göz önünde bulundurulduğunda bu robotlarla daha fazla sayıda hastaya hizmet verilebilir.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Bartın ÜniversitesiYTÜ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.