Öne Çıkanlar BAKKA Emine KOÇOĞLU Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Ali Çınar

12 Ülkeye Ayakkabı Tabanı İhraç Ediyorlar

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetimi haftalık gerçekleştirilen kahvaltılı yönetim kurulu toplantısını Organize Sanayi Bölgesindeki Egemen Ayakkabı Tabanı Fabrikasının ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yaşar Bahçıvan, Mehmet Çelikkaya, Yunus Özpeynirci, Zeyyin Sakareisoğlu, Genç BAKİAD Komisyonu Başkanı Yunus Çiftçi, Osman Sarılı ve Genel Sekreter Hasan Önder’den oluşan heyet Egemen Ayakkabı tabanı üretim fabrikasını ziyaret etti.

Fabrikalarına yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Egemen Ayakkabı Tabanı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İştar, şirket Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Ongun ve Nadi Demir fabrikalarının çalışmaları hakkında BAKİAD yönetimine bilgilendirmelerde bulundular.
Firmalarının 1991 yılında İstanbul’da Egemen Kauçuk adıyla kurulduğunu, 2009 yılından bu yana Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Egemen Ayakkabı Taban Sanayi olarak üretimine devam ettiklerini anlatan Cengiz İştar, kauçuk, tpu, eva enjeksiyon üretim, zenne-merdane ayakkabı tabanları, çizme altı, pençe, ökçe ve spor ayakkabı tabanları üretimi ve tasarımı yapmaktayız. Türk Patent Enstitüsü’nden tescilli bünyemizde Artcraft, E.,Egemen, Extra exl light, Fd, Freedesign, Golddesing, Narrative, Sur, Zodiac Boat isimli markalar bulunmaktadır.

Günlük 6 bin çift kauçuk taban ve bin çift extra light taban üretimi gerçekleştirdiklerini açıklayan Egemen Ayakkabı Tabanı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İştar, “Kalıp, makine ve hammadde ithal ederken kauçuk ayakkabı tabanı ve muhtelif ayakkabı malzemeleri ihraç etmekteyiz. 55 personelimizle birlikte bin 100 modelden oluşan ayakkabı tabanı üretmekteyiz. Bu yılın sonu itibariyle yıllık bir milyon 700 bin çift ayakkabı tabanı üretmiş olacağız. Üretimimizin yüzde 40’ını ihraç ederken kalan kısmı da iç piyasada satılmaktadır. Türkmenistan ve Ermenistan askeriyelerine ihracatımızın yanı sıra Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan, Mısır, Çin, Makedonya, Sırbistan, Lübnan ve İran’a ihracat yapmaktayız. Ülkesinde karışıklık meydana gelmeden önce Suriye’ye de ihracat yapıyorduk. Üretimlerimiz özel tasarım ürünler olmakla beraber müşterilerimize ayakkabı tasarımı da sunmaktayız. Greyder, Scooter, Komcero, Dockers, Üçel Dr Flexer, Kemal Tanca, Camel Aktive ve diğer yurt içi isim yapmış firmalar başlıca müşterilerimizdir.

REKABET GÜCÜNÜN ARTMASI KAUÇUK SEKTÖRÜNÜ GELİŞTİRİR

Sektörün en önemli gündem konusunu ithal malların neden olduğu haksız rekabet koşullarının oluşturduğuna dikkat çeken Cengiz İştar, bunun yanında hammadde başta olmak üzere temel girdilerin temini, nitelikli eleman eksikliği, işletme ölçeklerinin yetersizliği, düşük verimlilik, Ar-Ge, Ür-Ge çabalarının yetersizliği ve finansman gibi hemen hemen tüm sektörleri olumsuz etkileyen sıkıntıların kauçuk sektörünün de sorunları arasında yer aldığını dile getirdi. İştar, “Kauçuk taban sektörünün hem ülkemizde hem de uluslararası piyasalarda daha güçlü konuma gelebilmesi için rekabet gücünü artıracak, destekleyici düzenleme ve iyileştirmelere ihtiyaç duyuyoruz” ifadesini kullandı.

DİKYURT: YATIRIM, ÜRETİM, İSTİHDAM VE KATMA DEĞER SAĞLAYAN İŞADAMI VE SANAYİCİLERİN HER ZAMAN BAŞ TACIMIZDIR

Yatırım, üretim, istihdam ve katma değer sağlayan işadamı ve sanayicilerin her zaman baş tacı edilmesi gerektiğini ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt Egemen Ayakkabı şirketi yöneticilerini tebrik etti. Kent ve ülke ekonomisine yaptıklarını katkılardan dolayı fabrika yöneticilerine teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt Cengiz İştar, oğlu Samet İştar, Metin Ongun ve Nadi Demir’e günün anısına üzerinde Ayetel Kürsi ve nazar duası yazılı tablo hediye etti. Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır da fabrika yöneticilerini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret sonunda BAKİAD ve Egemen Ayakkabı Fabrikası yöneticileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anahtar Kelimeler:
Ayakkabı Tabanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 9 yıl önce

Ben 7 senedir taban fabrikada çalışıyorum istanbul da sinzde işçi alımı var mi ben aslen bartin liyim numarami vereyim 0542 847 12 80