Bartın Çimento 4 Kat Büyüyor

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt beraberliğinde İl Genel Meclisi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kartal, BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Çakır ve Dernek Genel Sekreteri Hasan Önder’den oluşan heyet SANKO Holding Bartın Çimento Fabrikası Genel Müdürü M. Fevzi Bingöl’ü ziyaret etti.Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu’nu makamında ağırlayan Bartın Çimento Fabrikası Genel Müdürü M. Fevzi Bingöl fabrika yatırımları hakkında bilgiler verdi. 2005 yılında Sanko Holding bünyesine katılan Bartın Çimento Fabrikasında büyüme kararı alarak 2010 yılı itibariyle mevcut sistem üzerinde teknolojik iyileştirme ve geliştirme yaparak üretim kapasitesini arttırma kararı alındığını açıklayan Genel Müdür M. Fevzi Bingöl, yatırımın 2012 Mart  ayında biteceğini söyledi. Fabrikalarında devam eden teknolojik iyileştirme, geliştirme, kapasite arttırma ve yeni yatırımlarla ilgili süreci BAKİAD Yönetim Kuruluyla paylaşan Bingöl büyüme çalışmalarının yüzde 80 seviyesine geldiğini ifade etti.    



ÜRETİM 4 KAT ARTACAK

Yıllık 250 bin ton klinker üretimi yapan 450 bin ton çimento kapasitesiyle çalışan fabrikalarının yeni yapılacak teknolojik iyileştirme ve geliştirme ile birlikte kapasitesini 1 milyon ton klinker ve 1.8 milyon ton çimentoya çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Fabrika Genel Müdürü M.Fevzi Bingöl, “Bartın Çimento bulunduğu konum itibariyle ülke ekonomisine katkıda bulunmakta ve ihracattaki pazar payını giderek arttırmaktadır. Bartın Çimento, Bartın ve çevre illere yaptığı çimento satışının yanı sıra Libya, Mısır, Cezayir, Kongo, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelere de ihracat yapmaktadır. Yeni yatırımlarla birlikte yurt içi ve yurt dışı satış miktarlarını ve döviz girdisini arttırmayı hedeflemektedir. Bulunduğu çevreye ekonomik bir canlılık kazandıran Bartın Çimento fabrikası, ayrıca çevrenin korunması için gereken tüm önlemleri almış ve almaya devam etmektedir. Yenileme ve büyütme çalışmaları ile birlikte istihdam da artacaktır” dedi.

BAKİAD SANKO’YU ZİYARET EDECEK

Bartın'ın köklü sanayi kuruluşlarından olan Bartın Çimento Sanayi'nin 2005 yılında SANKO Holding bünyesine geçmesinden itibaren hızlı bir şekilde yenilenme ve yatırım çalışmalarına başlanarak sektördeki ilerleyişini 50 yıllık tecrübe ile sürdürmesinin herkesi memnun ettiğini anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt yatırımlarından dolayı SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adil Konukoğlu ve Fabrika Genel Müdürü M.Fevzi Bingöl’e teşekkür etti. 15-18 Aralık 2011 tarihleri arasında Gaziantep’e gezi düzenlediklerini açıklayan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt gezi programı kapsamında SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adil Konukoğlu’nu ziyaret edeceklerini söyledi. 16 kişilik işadamı heyetiyle birlikte Gaziantep-Urfa gezisini gerçekleştireceklerini belirten Dikyurt, SANKO Holdinge Bartın’a yaptığı yatırımlar için teşekkür edip alternatif yeni yatırımlarla ilgili de fikir alışverişinde bulunacaklarını anlattı. Yatırımlarından dolayı Bartın Çimento Fabrikası Genel Müdürü M. Fevzi Bingöl’e teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal da kentin büyümesi ve kalkınması, üretim ve istihdamın artması adına yatırımcıların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
 
BAŞKAN AKIN SANKO’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep gezisine çıkmadan önce Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’la da görüşen BAKİAD Yönetim Kurulu karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. BAKİAD Yönetim Kurulunu Belediye Dinlenme Evinde öğle yemeğinde ağırlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, BAKİAD’ın SANKO Holding ve Gaziantep Sanayi Odasına gerçekleştireceği gezi programına sevindiğini söyledi. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Başkan Yardımcısı Adil Konukoğlu ile sürekli görüşme içerisinde olduğunu anlatan Başkan Akın, “SANKO Holding’in kentimize yaptığı yatırımlara, istihdam ve ekonomik olarak sağlanan katkılardan dolayı Bartın Belediyesi ve halkım olarak kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu bağlamda üzerimize düşen ne varsa belediye olarak yapmaya hazırız. Her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi. 

H.Önder

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.