Enflasyon Canavarı Bartın'da

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2013 yılı Ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi, Ağustos 2013 Basın Bülteni:

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık %0,10 düştü

TÜFE’de (2003=100) 2013 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,10 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,21, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,17 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,42 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %0,26 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın)’de oldu

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) Düzey 2’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki aya göre en yüksek artış %0,26 ile TR81 (Zonguldak,Karabük,Bartın) bölgesinde olmuştur.

Aylık en yüksek artış %1,24 ile çeşitli mal ve hizmetler grubunda gerçekleşti


Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan eğitimde %1,19, lokanta ve otellerde %0,76, ulaştırmada %0,70, eğlence ve kültürde %0,44 artış gerçekleşti.

Aylık en fazla düşüş gösteren grup %3,62 ile giyim ve ayakkabı oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,77, haberleşmede %0,07, ev eşyasında %0,01 düşüş gerçekleşti.

Yıllık en yüksek artış %16,01 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda ve alkolsüz içecekler (%10,25), lokanta ve oteller (%9,13), ulaştırma (%8,80), konut (%7,50) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Ağustos 2013’te endekste kapsanan 437 maddeden; 72 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 243 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 122 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:
Enflasyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haber 11 yıl önce

Haberi akp ve memur sen okusun

Avatar
bARTINLI 11 yıl önce

memleketimi̇ze bayram,zi̇yaret ve tati̇l için gi̇deli̇m dedi̇k. ankarada 65 krş satilan domatesi̇ 200-250 kuruşa aldik.enflasyonu az yazmişlar bartina ai̇t fazladan enflasyon var firsatçilik var

Avatar
gerçek bartın sevdalısı 11 yıl önce

Haber rumuzlu yorumcu. Niye Ak parti ve Memur sen okusunki. Denetimi yapmayan Bartın ın sayın Mhp li belediyesi ile Amasra nın sayın Chp li belediye si okusun. Annadın dimi..

Avatar
amele 11 yıl önce

fırsatçılıktan başka bir şey değil, insanımızın çoğu maalesef kanaatkar değil

Avatar
serbest piyasa @gerçek bartın sevdalısı 11 yıl önce

kimin eseri onu cevapla önce sen... benzini 5 tl ye çıkarırsan iğneden ipliğe zam gelir. fiyatları denetleyip ne yapcak belediye çok yüksek indirin mi diyecek? hiç bir belediyenin buna yasal olarak hakkı yok. alım gücü yükseldi, enflasyon tek rakamlarda gsmh 10 bin dolar vss atıp tutan kim? vekili akp li, il öel idaresi akp li, diğer belediyeleri akp li. hiö iktidarda ve akp li bürokratlarda suç yok demi... bu kadar yüzsüz bu kadar zeytin yağğı olmayın allah aşkına... belediye çok yüksek fiyata müdahele edecekmiş... vay anam vay... ürün grubuna bak... alokllü içecekler ve tütün grubu... yani devletin en çok zam ve yasak koyduğu satışını en çok zorlaştırıp maliyetini yükselttiği kalemler... biraz aynaya bak aynaya...

Avatar
tamer 11 yıl önce

zenginlik bir başka oluyor be