İş Arama, Kendi İşini Kur

KOSGEB’in desteklerinden yararlanmak için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu bitirmek gerektiğini belirten Yetkililer, herhangi bir nedenle iş yerini kapatmış ve tekrar işyerini açmak veya yeni iş yeri sahibi olmak isteyenlere uygulamalı girişimcilik eğitimi uygulamaya konuldu.
Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz ; “İş arama kendi işini kur sloganı ile yola çıktığımız girişimcilik konusunda eğitim alarak geleceğin iş adamı ve sanayicileri olmaları noktasında elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu sayede sanayilerimiz gelecek noktasında yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalmayacaktır. Bu gibi eğitimler ve KOSGEB’in destekleri ile sanayide ve her alanla esnafımız ayakta kalacaktır.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmak, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları ve başarışı işletmeler kurmalarını sağlamak amacıyla, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmektedir. Yeni Girişimci Kapsamında işletmelere 30.000 TL geri ödemesiz hibe desteği, 70.000 TL teminat karşılığı geri ödemeli sabit yatırım desteği verilmektedir. Odamızın hedefleri doğrultusunda KOSGEB ve Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 15 Aralık 2012 - 12 Ocak 2013 tarihinde açılacak olup gerçekleştirilecek olan bu eğitime yeni işletmeci adaylarımızı bekliyoruz.

Eğitimin içeriği ile ilgili bilgiler veren Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, eğitimin 70 saat süreceğini, eğitim sonunda devamsızlık sorunu olmayan kursiyerlere katılım belgesi verileceğini ve eğitimin "Özel Bartın Yöndem Danışmanlık ve Eğitim Kursu" tarafından verilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara yönelik destek mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek” Belge alan katılımcıların, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 30 bin liraya kadar olan hibe desteklerden faydalanabileceğini vurgulayan oda başkanı Akdeniz;‘Amaçlarının ekonomiye yeni iş patronları kazandırmak olduğunu, verilen desteklerle bu sektöre yeni iş patronlarının kazandırılarak, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasını hedeflediklerini ve kursa katılmak isteyenler Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası ile iletişime geçmelerini rica ediyorum’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.