Öne Çıkanlar BAKKA Emine KOÇOĞLU Karabük Ulus Kurucaşile Zonguldak Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı

İş İmkanları Artıyor

Yapılan törene Bartın Belediye Başkan Vekili Serhat ÇÖREK, Arıt Belediye Başkanı Şahidi KUŞÇU, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin KARSAVURAN, İl Emniyet Müdürü Mehmet ALTINOK, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat ÇAKIR, Defterdar Ali SAĞLAM, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan ERDİM, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili İsmail KÖSEOĞLU, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa DOĞAN, Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İlkay BAŞOĞLU, Bartın Halk Eğitim ve ASO Müdürü Tuncay DOLAMBAY, kursiyerler, kursiyer yakınları ve çevre köy muhtarları katıldı.

Vali Ali ÇINAR törende yaptığı konuşmada Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında yürütülen çalışmada görev alan kursiyerleri, bu imkanı sunan işletme sahiplerini ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

El emeği ve alınteri ile elde edilen kazançların güzel bir kazanç olduğunu ifade eden Vali Ali ÇINAR, “Artık devletimizin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda meslek odalarımız ve özel sektörümüz ülkemizde işsizliğin azaltılarak istihdamın artırılması konusunda birlikte büyük gayret sarf ediyoruz. Devletimiz bir taraftan yolları, eğitim kurumlarını yaparken ve sağlık hizmet teşkilatlarını güçlendirirken, diğer taraftan da insanlarımıza yeni iş kapıları, hayatını kazanacağı meslek alanları oluşturuyor. Sizler bu işletme altında yeni bir meslek öğrendiniz. Aynı zamanda hayatınızı kazanacağınız, evinizi geçindireceğiniz, size çok değerli katkılar sunacak olan mesleği de öğrendiniz. Bu çerçevede yürütülen projelerimiz ile sizler gibi diğer kardeşlerimize de daha çok ulaşacağız. Özellikle biz Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz. Çünkü evine ekmek götürmeye çalışan insanlarımıza bizim çok daha fazla destek olmamız gerekiyor. Bir insanın evine ekmek götürmesine vesile olmak yapılabilecek en hayırlı hizmettir. Sizlerin burada çalışmanıza vesile olan işletme sahiplerinin ve yöneticilerin gayretleri yine yapılabilecek en hayırlı hizmetlerdendir. Ben onları ayrıca tebrik ediyorum. Bu tür çalışma alanlarının çoğalmasını istiyoruz ve bunun için gayret edeceğiz. Buralardaki gençlerimiz büyük merkezlere gitmek istiyorlar. Çünkü burada hayatlarını kazanacakları imkanlar yok. Tarım yapabilecekleri çok büyük topraklar yok. Bunun için yeni şartlara göre yeni imkanları değerlendirmeliyiz. Yapılan bu çalışma da yeni imkan oluşturmadır. Bu tür işletmelerin sayısını artıracak faaliyetler için Valilik olarak biz, gerek Ticaret ve Sanayi Odamız, gerekse Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğümüz olarak her zaman gayretlerimiz devam edecektir. Buna da ihtiyacımız var. Çünkü bizim görevimiz insanlarımıza iş kapıları açmaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin uygulanmasına destek veren herkese tekrar teşekkür ediyor ve kursa katılanları tebrik ediyorum.” dedi.

25′er kişiden oluşan 2 grup halinde toplam 50 katılımcı ile başlayan ve 47 katılımcının mezun olduğu İç Giyim Konfeksiyon Makineci Kursundan, katılımcıların 44’ü aynı iş yerinde istihdam edilmiş olup, kursiyerlere Vali Ali ÇINAR ve protokol tarafından Kurs Bitirme Belgeleri ile birlikte plaketleri verildi.

Vali Ali ÇINAR, tören programının ardından Arıt Belediyesini ziyaret ederek, Belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Şahidi KUŞCU’dan bilgi aldı. Daha sonra Jandarma Karakolu ve Şehit Necdet Orhan Yatılı Bölge Ortaokulunu da ziyaret eden Vali Ali ÇINAR, Arıt Beldesinde bulunan esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Aydınlar Köyüne de giderek esnafları ziyaret eden Vali Ali ÇINAR, bölgedeki muhtarlar ve vatandaşlar ile toplantı yaptı. Toplantıya katılanların dertlerini dinleyerek taleplerini aldı. Dile getirilen taleplerin öncelik sırasına göre giderileceğini ifade etti. Aydınlar Köyünü de gezen ve oradaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Ali ÇINAR, vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü.

Anahtar Kelimeler:
Bartın ValisiAli Çınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.