KOSGEB Başkanı Biçer Bartın’da

KOSGEB Başkanı Recep Biçer Bartın’a geldi. Biçer Çelikerler Çelik’e ziyarette bulundu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Başkanı Recep BİÇER ve Bartın KOSGEB Müdürü Abdurrahman USTA Bartın’ da çelik minare, çelik kubbe, çelik camii, çelik bina, prefabrik yapılar, prefabrik ev, konteyner ve sanayi yapıları üretimi alanında faaliyet gösteren Çelikerler Çelik Konstrüksiyon İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Genel  Müdürü Ramazan ÇELİKER’ i Özel Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikasında ziyarette bulundu.

Ramazan ÇELİKER heyete fabrikanın üretim alanını gezdirerek tarafından fabrikanın üretimi ve ürünleri ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca KOBİ Proje Destek Programı Kapsamında sürdürülen proje uygulamaları ile ilgili bilgiler sundu.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer’den Bartın TSO Ziyareti

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Bartın temasları kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, meclis başkanı Halil çelen ve yönetim kurulu üyelerini KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta ile birlikte başkanlık makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural ile Meclis Üyesi Yaşar Bahçıvan bulunduğu ziyarette Bartın’ın ekonomik yapısı ve ekonomik faaliyetleri hakkında bilgi alarak, KOSGEB’in  Destek Programları hakkında bilgi verdi.

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır; “Türkiye İle Birlikte İlimiz De Büyümekte”

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır;  Öncelikle sadece doğasıyla değil, aynı zamanda insanıyla, yaşam kalitesiyle en yaşana bilinecek illerden bir tanesi olan Bartın'ımıza zaman ayırmanız bizleri de mutlu etti. Daha önce ilimizde ana eksen tarım olmasına rağmen son yıllarda sanayi konusunda önemli adımlar atıldı. Büyüyen ve gelişen Türkiye ile birlikte ilimiz de büyümekte ve gelişimini sürdürmektedir. Bartın sanayisinin en başta gelen özelliği sayıca özel sektör ağırlıklı olmasıdır. Önemli sektörlerin başında; demir çelik, çimento, toprak, tekstil, konfeksiyon, sayacılık, ayakkabıcılık, orman ürünleri ve mobilya sanayi, kömür ve plastik, metal eşya, gıda gelmektedir. Sektör paylarını incelediğimizde genel olarak Mobilya ve Ağaç İşleri sektörü yoğundur. Arkasından Tekstil Sektörü gelmektedir. Tekstil sektöründeki firmalar ise genel olarak nitelikli ürünler üreterek Bartın ve TÜRKİYE ekonomisine katkı sağlamaktadırlar.

Bartın OSB

Artan talebi karşılayabilmek için Organize Sanayi Bölgesinin genişletme çalışmalarına başlamış durumdayız. Bartın İl Özel İdaresi ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen Kurtköy Bölgesi Gökırmak Islah ve Taşkın Koruma çalışmalarının tamamlanması ile Bartın Osb'nin iki kattan daha fazla büyüme sağlayacaktır. Bu sayede bin 300 dönümlük yeni bir sanayi alanı oluşturularak 30 yeni büyük fabrikayı hizmete sokacak  bir alana sahip olmuş olacağız. Sanayi bakanlığından sağlanılan 4 milyon milyon lira kredi ile OSB’nin arıtma tesisi inşaatı tamamlanmış ve işleve sokulmuş durumdadır. Hem ilimizin hem de osb’nin enerji sorununu giderecek enerji nakil hattı ve trafo merkezlerinin yapıma başlanılmış durumdadır. Ayrıca Bartın OSB’ye ulaşımı sağlayacak olan köprünün yapımını tamamlamış durumdadır.

Bartın Limanı

Bartın İlinde 1.sınıf gümrük kapısı niteliğinde bir limanda bulunmaktadır. Bartın Limanımız Karadeniz’den Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Türkî Cumhuriyetler, Romanya ve Moldova ya açılmak için en uygun konumda yer almaktadır. Bartın ekonomisinin canlanmasın da Karadenize kıyısı olan ülkelere yakın ve müsait bir yapıda olmasından dolayı ihracat yapılabilmesi Bartın limanın özelliğini arttırmıştır.

Bartın’a ” Eğitim İnovasyon ve Test Merkezi”

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 yılı Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan, “Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezi Projesi” ile Bartın merkez olmak üzere komşu illerde firmaların inovasyon altyapılarını güçlendirecek, ilin ve bölgenin ekonomik gelişmesine katkıda bulunacak ve ili bir ekonomi merkezi haline getirecektir. Üniversite-sanayi işbirliğinin oluşturulmasına ve desteklenmesine katkıda bulunmak, söz konusu işbirliğinin geliştirilmesi için çeşitli kamu ve özel sektör gruplarının dâhil olabileceği mekanizmalar yaratmak gibi son derece önemli konularda faaliyetler gösterecek olan Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi-(BİM)’in şehrimiz için hayati önem taşımaktadır.

Test ve Ara Ürün Hazırlama Birimi, Ar-Ge ve İnovasyon Ofisleri, Kuluçka Merkezi Birimi, Teknoloji Transfer ve Bilginin Ticarileştirilmesi Birimi, Tasarım ve Prototip Birimi gibi birimlerin çıktıları doğrudan Ür-Ge, Ar-Ge ve İnovasyon altyapısı ile ilgili hizmetleri verecektir. Çok Amaçlı Eğitim Salonu gerekli eğitimlerin verileceği ortamı sunacak; Merkez Yönetim Birimi, Paydaşlar Ofisi, Ar-Ge ve Kuluçka Ofisleri için Ortak Alan, Fuaye ve Sergi Alanı, ağyapı ilişkilerinin kurulacağı Teras gibi birimler de bu hizmetleri destekleyerek işlevlerini sürdüreceklerdir. Ayrıca merkezde verilecek mesleki eğitimler ile istihdam alanları geliştirilecektir. Merkezin kurulması ve belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için  24 aylık bir proje süresi belirlenmiştir.

KOSGEB hibe, destek, girişimcilik projelerinin hazırlanması ve onayı, Yurt Dışı Fuar organizasyonlarının daha da arttırılarak geliştirilmesi ve diğer KOSGEB desteklerinin oda üyelerine daha kapsamlı şekilde tanıtılması ve bildirilmesi konularında karşılıklı işbirliği içinde olacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır; “Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi kurumlar arası istişareyi çok önemsiyoruz. Ülke ekonomisinin refaha erişmesinde ve ortak paydamız olan Bartın’ın gelişiminde KOSGEB ile birliktelik içinde girişimcilerimize ve kobilerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirerek daha iyi noktalara taşıyacağımız inancındayım.”dedi.

Biçer; “KOSGEB Bir Destek Kuruluşudur.”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine varmasında en büyük görevin KOBİ’lere düştüğünü belirterek, KOBİ’lerin üzerine düşen görevi yerine getirebilmesi için KOSGEB’in her daim yanlarında olacağına vurgu yapan KOSGEB Başkanı Biçer; “Büyüme potansiyeline sahip KOBİ’lerin Finansal sorunlarının çözümünde yeni açılımlar getirebilmek için,  Kamu Kurum ve Kuruluşları, Meslek Kuruluşları ve STK’lar ile işbirliği yaparak sürekli kendimizi yenilemeye çalışmakla birlikte ihtiyaçlara göre yeni destek modelleri geliştiriyor, KOBİ’lerimiz için yeni programlar oluşturmaya çalışıyoruz.KOBİ’lerin uygun koşullarda finansman temin edebilmelerini sağlamanın küresel ekonomik koşulların bir gereği olduğunu belirterek, “Büyüme potansiyeline sahip, ancak yeterli finansmanı temin etmede sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimiz için finansman temin etme mekanizmalarını çeşitlendirmek zorundayız.”dedi.

Türkiye genelinde 3,5 milyon işletmenin bulunduğunu ve bunun 800 bin kadarının KOSGEB veri tabanına kayıtlı olduğunu belirten KOSGEB Başkanı Recep Biçer; Paydaş kurumlarımızın başında gelen ticaret ve sanayi odalarını ile yapılacak sıkı bir işbirliği ile bu sayıyı arttırmak amaçlarında olduklarını belirttiler.

Anahtar Kelimeler:
Halil ÇelenKosgeb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özlem Yıldız 8 yıl önce

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Cihat ÇAKIR, Bartınımız için çok büyük şanstır. Kendisi sanayi piyasasına son derece hakim, yeni gelişmeleri takip ederek sanayiye çok çabuk uyarlayabilen, hem üniversitemiz hem sanayimiz için her daim çalışan biridir. Kapısı; öğrenciden akademisyenine, ev hanımından işletmenine,işsizine herkese açıktır bizzat şahit oldum.Umarım daha nice yıllar görevinin başında yer alır.