TSO Alman Ekonomi ve Ticaretinin Kalbi Hannover'de
Bartın TSO Heyeti Alman Ekonomisi ve Ticaretinin Kalbi “HANNOVER’DE”

Almanya'nın Hannover şehrinde Bartınlı iş adamı Hasan Kurtuluş’un daveti üzerine Bartın TSO organizasyonu ile gerçekleşen 5 gün süren resmi ve firma ziyaretlerini kapsayan Almanya ticaret gezisi Bartın Valisi Ali Çınar’ın refakatleriyle gerçekleşti. 20 kişilik heyet ile gerçekleştirilen ziyaretlerde Almanya ekonomisi ve ticari yapısı hakkında bilgi alınarak, iki ülke ticari ilişkileri üzerinde detaylı bir şekilde bilgi alış verişinde bulunuldu.

Bartın Valisi Ali Çınar önderliğinde gerçekleşen Almanya ticaret gezisine, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın TSO’dan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karakaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Üsküdarlı, Yönetim Kurulu Üyesi Elif Demirkol, Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural katılırken, eski İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal yanı sıra ilimizde sektöründe öncü firmalarımızdan MESCİER Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier, PELENKOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Pelenkoğlu, Sanko Genel Müdürü Fevzi Bingöl, Teklas Kauçuk Müdürü Göksel Subaşı, Bartın Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Aldatmaz bulundu.

Bartın TSO Heyetine, Bartınlı İş Adamı Türk Misafirperverliğine Layık Bir Ağırlama Yaptı

Almanya’nın çeşitli illerinde 14 şubesi bulunan Kurt Zeitarbeit GMBH firması Yönetim Kurulu Başkanı Bartınlı iş adamı Hasan Kurtuluş ile bir araya gelen heyet firma hakkında bilgi aldı. 1992 yılında kurulan Kurt Zeitarbeit GMBH Özel İstihdam Ofisleri ile önemli sanayi kuruluşlarına kalifiye eleman temin ettiklerini 90’nı profesyonel olmak üzere, 15’i stajyer öğrenci, 1300 çalışanın bulunduğunu belirten Hasan Kurtuluş, Kurt Zeitarbeit GMBH ile yıllık 30 milyon Euro ciroya ulaştıklarını belirterek;” Otomotiv, bilgisayar, boya, lojistik, kimya sektörü, ofis tedarik, (İT) bilgi sistemi ve bilgisayar donanımları üzerine farklı sektörlere de faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarının ülke yönetime kadar önemli mercilerde görev aldıklarını belirten Kurt Zeitarbeit GMBH firması Yönetim Kurulu Başkanı Bartınlı İş Adamı Hasan Kurtuluş ,” Almanyalı vatandaşlarımız milletvekilliğinden, Şirket Ceo’lığına kadar, üst yönetici ve yönetimlerde bulunduklarını kaydederek girişimcilik adına birçok müteşebbisin bulunduğunun altını çizdi.

Bartın TSO Heyetinin Saksonya Federal Meclisinde Hannover Milletvekili Mustafa Erkan Ziyareti

Aşağı Saksonya Federal Meclisinde ziyarette bulunan Bartın TSO heyeti burada Hannover Milletvekili Mustafa Erkan’ı ziyaret ederek Meclisin yapılanması, parlamentodaki partiler hakkında verdi. Parlamentoyu Eyalet sitemi ve parlamento hakkında bilgi veren Milletvekili Mustafa Erkan, Federal Alman devleti kompleks bir yapıdadır ve temelde federal düzeydeki merkezi devlet yapısı ve altındaki 16 eyaletten oluşur. Hangi konuların federal devletin, hangi konuların eyaletlerin yetki alanına girdiği anayasada belirtilmiştir. Almanya’daki federal sistem bu açıdan diğer federal devlet sistemleriyle benzeşmektedir. Kamusal yaşam büyük ölçüde federal yasalar çerçevesinde işler. Yaşam standartları büyük oranda ekonomik ve sosyal politikalar tarafından şekillendirilir. “dedi.

Sanayi robotları üreticisi “Dönmez Sondermaschinenbau” Ziyareti

Bartın TSO heyeti tarafından Hannover yakınlarındaki Lehrte kentinde sanayi alanında makine ve robot üretimi yapan Yüksek Makine Mühendisi Muzaffer Dönmez’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı“Dönmez Sondermaschinenbau” gerçekleştirilen fabrika ziyaretinde üretim sahasında inceleme yapılarak firma hakkında bilgi alındı. 1994 yılından beri sanayi alanında makineler ve robotlar yaptıklarını belirten Muzaffer Dönmez; “Endüstrinin birbirinden değişik alanlarında karmaşık özel makineler geliştirip üretmekteyiz. Üretimin başlangıç aşamasından sonra da servis ve ilk çalıştırma sırasında verdiğimiz yoğun danışmanlık hizmetleri ile müşterimizin memnuniyetini sağlıyoruz. Birbirinden farklı montaj uygulamaları için uygulama sistemleri, otomobil bileşeni üretimine yönelik robotlu istasyonlar, üretimde baştan sona otomasyon, yakıt filtresi üretimi için komple montaj hatları, montaj ve kaynak otomatları, cam endüstrisi için nakliye tertibatları, havaalanları için tesviye istasyonları, kaldıraçlar ve taşıyıcılar başlıca üretim gruplarımızdandır.”dedi.

Lehrte Belediyesi İle İstişare Toplantısı

Lehrte Belediye Başkanı’yla ve kentin ileri gelenleriyle aksam yemeğinde bir araya gelen Bartın TSO heyeti burada belediyecilik alanında yapılan faaliyetler ile projeler hakkında bilgi alarak fikir alışverişinde bulundular. Kentsel sorunlarının tespitine ve çözümüne yönelik sosyal faaliyetler gerçekleştirmenin yanında, şehrimizin dünyadan bağımsız olamayacağı düşünüldüğünde, dünya genelini de ilgilendiren birçok çevresel konu üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten yetkililer, doğal ve tarihi güzelliklerin korunmasından trafik problemine, iklim değişikliğinden yenilenebilir enerji kaynaklarına kadar bir çok proje çalışması yürüttüklerini belirttiler.

“İş Makineleri Devi Komatsu Honamag Gmbh Ziyareti”

Hannover’de iş makineleri üretici olan Komatsu Honamag Gmbh firmasına gerçekleştirilen ziyarette Bartın TSO heyetini Komatsu Honamag CEO’su Göksel Güner karşılayarak konuk etti. Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır ile Kurt Zeitarbeit GMBH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş ile Bartın TSO Yönetimi ve iş adamlarından oluşan heyet üretim sahasında incelemeler bulunarak üretim safhalarını hakkında bilgi aldı. KOMATSU iş makineleri stratejisini yenilemiş ve 2003 yılı itibarıyla satış ve satış sonrası teşkilatlanma yeniden yapılandırdığını belirten Komatsu Honamag CEO’su Göksel Güner; “ Traktör ve otomobil üretimi yaparak faaliyetlerini sürdüren Honomag Otomotiv Fabrikası KOMATSU ile birleşerek üretimini büyük ve orta büyüklükteki iş makineleri üzerine devam ettirmiştir. Bu yapılanma ile Komatsu tüm satış ve servis teşkilatının etkinliği artmış ve tamamen yenilenmiş iş makinelerini Türkiye pazarına başarıyla sunmuştur. Türkiye'de Komatsu markalı ürün sayısı 20.000 âdetin üzerindedir. Bu yüksek ürün parkı Satış sonrası hizmetlerde (Yedek Parça ve Servis) büyük avantaj sağlamaktadır.”dedi.

“Dünya Markası Continental AG Ziyareti”

Komatsu Honamag Gmbh ziyareti sonrası 1871'de Almanya'nın Hannover şehrinde kurulan lastik ve taşıt yan sanayi üreticisi olan Continental AG ziyaretinde heyeti Personel Müdürü Oliver Hansper ile İş Temsilcisi Hasan Allak karşıladı. Bugün yaklaşık %6'lık bir pazar payı ile dünya lastik pazarında dördüncü konumda olduklarını belirten Personel Müdürü Oliver Hansper, binek araç, kamyonet ve ağır vasıta lastikleri ile Avrupa pazarında güçlü bir konuma sahibiz. Yıllık 33 milyar cirosu olan Continental kış lastiği sınıfı çeşitleri ve ürünlerinin kalitesi ile Orta Afrika hariç dünya pazarının büyük bir kısmına hâkim durumdayız. Araç kullanımında güvenli sürüş için lastik üretiminde arge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Herkesin maddi olanaklarına uygun ekonomik araç üretme adına çalışmalar gerçekleştirerek Çevreye duyarlı ekolojik ürünler kullanıp aracın daha az enerji kullanılması sağlamak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Lastik üretimimin yanında Elektronik teknikler, akıllı araçlar, bisiklet tekerlekleri, lastik üretim makineleri ile görsel parçalar olan araç içi konsol üretimi ile kauçuk malzemeler de üreterek pazarda yerimizi almış bulunmatayız.”dedi.
Güven, kazanmak iradesi, bilgili derecede özgürlük, birbirine destek vermek prensibini ilke edinen Continental ‘ın 1257 çalışanı Teknoloji Center da olmak üzere 2700 çalışanı ile 62 ülkede bayisi bulunuyor.

“Hannover Büyükşehir Belediye Ziyareti”

Hannover Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bern Strauch tarafından misafir edilen Bartın Valisi Ali Çınar ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın TSO Yönetimi ile Bartınlı iş adamlarına Almanya’da ki iş ve yatırım olanakları ile ilgili sunum yapılarak ve belediye faaliyetlerini kapsayan toplantı düzenlendi. 523 bin nüfusu ile 50 bin üniversite öğrencisini barındıran Hannover’de Dünyanın en büyük fuarlarının gerçekleştirildiğini belirten, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bern Strauch; “1913 yapılan belediye binasında 64 belediye encümeni ile halkla hizmet veriyoruz.”dedi.

AR-Ge’ye En Çok Yatırım Yapan Alman Otomobil Devi Volkswagen (Vw) Ziyareti

Heyet, Volkswagen AG fabrikasını ziyaret ederek üretimi yerinde inceledi. Volkswagen’in 1980'li yıllarda dünya çapında genişleme hedefine ulaşmak için çalışmalara hız verdiğini ve Uluslararası alanda faaliyete girişmeden önce kendi ürün çeşitlerini tamamen modernleştirdiğini belirten müdür Hayri Aydin Avrupa’nın bir numaralı markası olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediklerini belirtti. Volkswagen AG Müdürü Hayri Aydin Fabrika üretim sahası inceleme gezisi sırasında yaptığı açıklamada,1964 yılına kadar araç üretildiğini daha sonrasında Volkswagen araç motorları üretiminin geçildiğini belirtti. 370 çeşit motor üretimi ile dünyada en fazla çeşit motor üreten fabrika konumunda olduklarını belirtti.

HOLCIM AG Çimento Fabrikası Ziyareti

5 günlük Almaya ticaret gezisinde son olarak merkezi Hamburg da bulunan HOLCIM AG Çimento Fabrikasını ziyaret eden heyet üretim sahasında incelemelerde bulunarak üretim ve çimentonun Dünya pazarındaki durumu hakkında şirket yetkilileri tarafından bilgi aldı. 250 çalışanı ile faaliyetleri sürdüren HOLCIM AG Çimento Fabrikası üretim de %30 kömür, %70 ise alternatif enerji kullanıldığını belirten şirket yetkilisi; Holcimin, dünya çapında lider çimento, beton ve agrega (mıcır, çakıl ve kum) tedarikçilerinden biri olduğunu belirterek, Holcim grubun tüm kıtalar da yaklaşık 70 ülkedeki şirketlerde çoğunluk ve azınlık hissedardır.”dedi.

Bartın Valisi Ali Çınar gösterilen misafirperverlikten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek; “Ticaret gezisi boyunca bizleri yalnız bırakmayarak, ağırlayan Bartınlı İş adamı Hasan Kurtuluş Bey başta olmak üzere ziyaret ettiğimiz tüm resmi kurum temsilcilerine ve firma gezilerinde bizlere eşlik ederek bilgi almamızı sağlayan firma yetkililerinden gördüğümüz misafirperverlik bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı hepsine teşekkür ediyorum.”dedi.

Bartın TSO heyeti, Türk Havayolları Hannover Genel Müdürü Orhan Kabaoğlu’nun ev sahipliğinde katıldıkları yemekte Türk kökenli Almanya da faaliyetlerini sürdüren iş adamları ve yöneticileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuldu. Hannover Türk Hava Yolları Genel Müdürü Orhan Kabaoğlu’nun gösterdiği misafirperverlik den dolayı Bartın TSO Yönetim Kurulu adına Başkan Cihat Çakır teşekkürlerini sundu.

Bartın TSO yönetimi ve meclisi adına gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Bartınlı İş Adamız Hasan Kurtuluşa teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır; “ Almaya ticaret gezisine katılan firmalarımız Almanya’nın ekonomisi, üretim gücü ve dünya pazarındaki yeri hakkında bilgi sahibi olup, her firma iştigal alanlarının içerisindeki eş sektörleri ile yapabilecekleri çalışmaları değerlendirme fırsatı buldu. Gerçekleştirdiğimiz Almanya ticaret gezisinde bizlere büyük yarar sağlıyaacağına inandığım sektöründe öncü dünya devi firmalara gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile görüşmelerin organizasyonu yapıp, bizleri misafir ederek bizlere bu olanakları hazırlayan Bartınlı İş Adamız Hasan Kurtuluşa teşekkürlerimi bir borç bilirim. Seyahatimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Ali Çınar’a, Belediye Başkanımız Cemal Akın’a, tüm Yönetim Kuruluma ve firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. ”dedi.

Anahtar Kelimeler:
TSOHannover
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.