Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu Karabük TÜİK

Bartın'da 2 Mahalle Taşınıyor

Bartın'da Kozcağız Baraj Sahasında kalan Şarköy Kapucuoğlu ve Boğaz Mahallelerinin nakledileceği yerleşim yeri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.

İlgili Foto Galeriye Git

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Baraj Sahasında kalan Şarköy Kapucuoğlu ve Boğaz Mahallelerinin nakledileceği yerleşim yeri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı onaylandığını belirterek, Resmî Gazete’de yayımlandığı müjdesini verdi.

Tunç, "“Köylülerimiz yerlerinden yurtlarından arazilerinden uzaklaşmadan örnek bir köye kavuşacaklar.” dedi.

Milletvekili Tunç, Kozcağız Barajının kamulaştırma sahasında kalan Şarköy Boğaz Mahallesi’nin kamulaştırılmayan hazineye ait alanda toplu yerleşim yeri talebine ilişkin etüd proje raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görülerek onaylanmasının ardından Şarköy Kapucuoğlu ve Boğaz Mahallelerinin nakledileceği yerleşim yeri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı onaylanarak, Resmî Gazete’de yayımlandığını Şarköy Boğaz Mahallesi sakinleri köylerine uzak olmayan, tarlalarına yakın Kozcağız Barajının yanında yeni yerleşim yerlerine kavuştuklarını söyledi

Milletvekili Tunç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Sn Bekir Karacabey’e, Sayın Valimize, ilimiz yöneticilerine, Orman Bölge Müdürümüz Sn Zekeriya Beyazlı’ya ve teknik ekibe teşekkür ediyorum.”Dedi.

Tunç, “Şarköy Muhtarımız Recai Akduman ve köy halkının yakından takibinde olan önemli bir problemi çözdük. Şimdi sıra TOKİ’nin Köy konut projesinde. Baraj nedeniyle yerleri kamulaştırılan köylülerimiz yerlerinden yurtlarından arazilerinden uzaklaşmadan Örnek bir köye kavuşacaklar.”ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sabri 4 yıl önce

toki köy konutları projesiyle köylerdeki birçok boş arazi değerlendirilebilir