Öne Çıkanlar Cemal Akın TBMM Polisgücü ÇED Rıza Yalçınkaya Bolu Karabük Kozcağız

Bartın, İl Oluşunun 29.Yılını Kutluyor

Zonguldak'a bağlıyken 7 Eylül 1991 tarihinde de 28.08.1991 tarih ve 3760 sayılı yasayla il statüsüne kavuşan Bartın, il oluşunun 29.yılını kutluyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın’ın il oluşunun 29.yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Akın mesajında, “1920 yılında Zonguldak Mutasarrıflığına bağlanan Bartın 1924 yılında Zonguldak’ın il olmasıyla birlikte bu ilin ilçesi haline gelmiştir.

7 Eylül 1991 tarihinde de 28.08.1991 tarih ve 3760 sayılı yasayla il statüsüne kavuşmuştur.

Türkiye'nin 74. ili olan Bartın’ımız tarihi ve kültürel değerleri ile 29 yıldır ülkemizde örnek bir il statüsündedir. Kültürüyle, turizmiyle, coğrafi özellikleriyle, 4 bin yıllık geçmişi ile tarih şehri olan ilimiz her zaman misafirperver ve cana yakın insan yapısı ile de ön plandadır.

Köklü bir tarihe sahip olan ilimiz, il oluşundan bugüne kadar her alanda gelişme göstermiş ve göstermeye devam edecektir.

Yerel yöneticiler olarak bizler de ilimizin gelişimine yaptığımız çalışmalar ve projelerimizle destek olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de büyüyen ve gelişen ilimize projelerimizle katkı sağlamaya devam edeceğiz.

İl olduğumuz günden buyana Bartın’ımızın gelişim sürecine katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

İl oluşumuzun 29. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.