Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Bartın'da 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarınde tüm Türkiye'nin gözü İstanbul Taksim'de yaşanan olayların üzerindeyken, yurdun çeşitli yerlerinde bayramı kutlamak isteyen sendikalara bağlı işçiler meydanlara akın etti.

Bartın'daki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Yukarı Çarşı

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle işçi sendikaları, memur sendikaları, CHP, ÖDP ve üniversite öğrenciler Kemerköprü meydanında toplandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs yürüyüşüne, CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya, Amasra genel maden işçileri sendikası Amasra şubesine bağlı işçiler, işçi sendikaları, memur sendikaları, tiyatro grupları, öğrenciler katıldı. Daha sonra yukarı çarşı meydanına isimleri söylenerek alınan işçi ve emekçi sınıfı burada müzikler eşliğinde eğlendi. Ardından sendika temsilcileri basın açıklaması yaptılar. Kutlamalar sırasında Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Yalçınkaya’dan işçi ve emekçiye destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M.Rıza Yalçınkaya, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katıldı. CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal’ın da hazır bulunduğu yürüyüşte çok sayıda partili de işçi ve emekçilere kutlamada destek verdi. Katılımcıların toplanmasının ardından saat 12.00'de Kemerköprü Meydanı’ndan itibaren yürüyüşe geçen grupta, organizasyon komitesine bağlı sendikalar ile çok sayıda meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Katılımcılar yaklaşık 2 saat süren yürüyüşün ardından Yukarı Çarşı’da ki kutlama alanına ulaştı. Alanda toplanan binlerce kişi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla sloganlar atarken atılan sloganlarda hükümet eleştirildi. Sendika temsilcilerinin yapmış oldukları konuşmaların ardından kalabalık grup çalınan müzik eşliğinde halay çekip eğlendikten sonra 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

BARTIN BELEDİYESİ TEK VÜCUT OLDU

Bartın Belediyesi işçi ve memur personeli 1 Mayıs’ta Belediye Binası önünde buluşarak meydanlara yürüdü. Belediye binası önünde ve Kemerköprü’de 1 Mayıs kutlamaları için trafiğe kapatılan meydanda, Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ve daire müdürleri de hazır bulunarak işçileri yalnız bırakmadı. Kemer Meydanı’nda işçilerin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, sendika ve sivil toplum kuruluşlarına tek tek 1 Mayıs kutlaması yaptı. Daha sonra Hükümet Caddesi üzerinden Yukarı Çarşı‘daki meydana yürüyen belediye işçileri, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve onlara bağlı işçilerin oluşturduğu gurupları eski belediye hizmet binasının penceresinden selamlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili açıklamasında her zaman işçinin ve emeğin yanında olduklarını ifade etti. Akın açıklamasında “1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşüne belediye çalışanlarımız tek vücut halinde katıldı. Belediye olarak hizmetlerin gerçekleşmesinde pay sahibi olan işçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduk. Biz hep emeğin karşılığının çalışanın alın teri kurumadan verilmesinden yana olduk. Bundan sonrada üzerimize ne düşerse yapmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı işçilerimizle birlikte, beraberlik ve dayanışma içerisinde barış ve kardeşlik duygularının yaşandığı bir ortamda kutladık. Bir kez daha tüm işçi kardeşlerimin bayramını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

@tarimbilisim / bartin.info

Anahtar Kelimeler:
1 Mayıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haber 11 yıl önce

ne bin kişisi yahu sadece 1 grup bin kişi geliyordu zaten

Avatar
muhammet kara 11 yıl önce

Keskin yaninda akil adamlar kankasi memur seni göremedik.

Avatar
Hatice 11 yıl önce

1000 kişi deyim geçme gilmiyorsan sor bari emeğe saygısızlık.