Bartın’da 13 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı
Bartın’da bir hafta önce başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan 13 köy yolunun açılması çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yolu kapalı olan 13 köyde Bartın İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bartın İl Özel İdaresinden alınan bilgilere göre, kentte yağan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 3, Ulus’ta 8, Amasra’da 1, Kurucaşile’de 1 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Ekipler 59 personel, 21 adet kar temizleme aracı ile 24 saat aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Bartın İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen karla mücadelede öncelikli olarak, acil hastalar, diyaliz hastaları, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim gibi durumlar dikkate alınacağı, grup yolları, 1. öncelikli yollar, köy ve mahalle yolları sıralamasına göre karla mücadelesi, hasta vakaların da 112 Acil Yardım Servisi ve Sağlık İl Müdürlüğünce, İl Özel İdaresine verilen diyaliz hastaları isim ve adreslerine göre karla mücadele yapılacaktır.

Üçsaray Köyünde Kar Temizleme Çalışmaları

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada; "09.01.2015 tarihinde saat 22:00 sıralarında Ulus ilçemiz Kumluca beldesine bağlı Üçsaray köyünden; Gazi olan İlhan AY isimli vatandaşımızın vefat haberi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze ulaştı. Genel Sekreterimiz İbrahim KAYIŞ, bu haber üzerine Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yüksek UĞUR’a, Gazimizin cenaze töreninin yapılacağı köy, mahalle ve mezarlık yolunun kar temizleme işinin yapılması talimatını verdiler. Bunun üzerine bölgede bulunan ekiplerimiz gece geç saatlere kadar Üçsaray köyünde karla mücadele çalışmalarını tamamlayarak Gazimizin cenaze töreninde herhangi bir aksaklığa meydan vermediler. İl Özel İdaresi olarak Gazimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine, yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimize taziyelerimizi sunuyoruz." denildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.