Gaziler Günü Kutlu Olsun

VALİ AZİZOĞLU'NUN MESAJI

Vali Seyfettin Azizoğlu mesajında; Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül günü, "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuş; Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek adına tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze almışlardır. Bu çoğrafyaya sahip olmanın bedeli ağır olmuştur. Tarih boyunca vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler vatansever milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz karşısında emellerine ulaşamamışlardır. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde hareket etmeliyiz. Bu uğurda canlarını ortaya koyan gazilerimize hak ettikleri saygıyı göstermek milletimizin vatanına ve tarihine bağımlılığının bir ifadesi olacaktır. Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve tüm Bartınlı hemşerilerimize saygılar sunarım.

TUNÇ'TAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Tunç; "üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek vatanımızı korumak için hayatları pahasına mücadele ederek "gazilik" unvanı alan kahraman gazilerimizi Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz" dedi. Milletvekili Tunç mesajında; "Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK'e gazilik ünvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Gününü bir kez daha kutluyoruz. Bu anlamlı gün, TBMM'nin milletimiz adına Gazilerimize olan vefa borcunun ödenmesinin yıldönümüdür.   Bu gün bizler, ülkemiz üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların emaneti olan bu güzel vatanı gözümüz gibi korumak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz, ve bu hedefe her zamankinden çok daha yakınız.  Üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek vatanımızı korumak için hayatları pahasına mücadele ederek "gazilik" unvanı alan kahraman gazilerimizi Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum." Dedi.

YALÇINKAYA'NIN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü'nde, yurdumuzun bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlarken yaşamını yitiren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum.  Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın ardından düşman işgalinden kurtarılan güzel yurdumuz, vatanını yaşamından daha önemli gören aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu emanet nesilden nesile el değiştirmiş, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için yaşamı pahasına mücadele etmek her Türk vatandaşının görevi olmuştur.  Gazilerimiz, en büyük gazi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisi, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyet'imizin teminatıdır. Bu nedenle, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygıyı göstermek, sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Ancak gazilerimiz bugün zor şartlar altında yaşamını sürdürmektedir. Hükümetin öncelikli görevi, varlığını borçlu olduğu gazilerimizin sorunlarına çözüm bulmak,  Anayasamızın emrettiği gibi onlara "toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlamak" için gerekli düzenlemeleri yapmak olmalıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziler Günü'nü kutluyor, tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla selamlıyorum.

CEMAL AKIN'IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, bağımsız yaşamayı ve vatanını seven Türk halkının, bu ülkeyi her zaman canları pahasına savunduğunu söyledi.  Başkan Akın "19 Eylül Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal ve Gazi unvanının verildiği anlamlı bir gündür. Gazilerimizi anma günü olarak kabul edilen bu günde; tarihimizin her döneminde tüm zorluklara ve engellemelere karşı vatanını korumayı ilke edinmiş, ulusal birliğimizin simgesi olan Gazi'lerimize bir kez daha şükranlarımı yinelerken, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 

DURSUN'UN MESAJI

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun'dan Gaziler Günü Anma Ve Kutlama Mesajı : Ecdadımız;  'Ölürsem Şehit, Kalırsam Gaziyim' inancıyla yurt savunmasını, bölünmez bütünlüğümüzü korumak için gerektiğinde şehit ve gazi olmayı büyük bir onur saymıştır. Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren şehit ve gazilerimiz her zaman büyük onur ve gurur kaynağımız olmuşlar, ülkemizin huzuru, güvenliği için canları pahasına görev yaparak milletimize mal olmuşlardır. Gazilerimiz; şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın temel taşları ve Türk Milletinin ortak değerleridir. Bu duygu ve düşüncelerimle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum.

TİMUR'UN MESAJI

Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR "Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Türk Milleti, tarih boyunca verdiği adeta bir var olma mücadelesinden hep başarı ile çıkmıştır. Güçlü ve saygın Türkiye'nin temelinde, işte bu şanlı mücadele ve sonrasında kazanılan zaferler yatmaktadır. Milletin bağrından çıkan vatan evlatlarından oluşan kahraman Türk ordusunun, ülkesine ve dünya barışına yönelik saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koyarak vatanını, dünya barışını savundu.  Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş Türk askeri, Türk polisi, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu anlamlı günde M. Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanını vererek, yüce milletimizin vefa duygusunun en büyük örneğini sunmuştur. Şehitler ve Gaziler Haftası'nı bu duygularla kutlarken, şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum"dedi.

ARSLAN'DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar ARSLAN,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.     AK Parti İl Başkanı Yaşar ARSLAN mesajında, "Aziz Milletimiz için kanını, canını siper etmiş şehit ve gazilerin yaşadığımız topraklarda gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlayan ülke sevdalıları. Üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür yaşamamızın bir gereği olarak atalarımızdan bize gelen ve torunlarımıza geçecek olan manevi bir değerdir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği ve toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, canlarını hiç çekinmeden feda etmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması hepimize düşen milli bir görevdir" ifadelerine yer verdi. Arslan, kutsal değerler için kendisini hiç düşünmeden feda eden cesaret timsali gazilerin, gönüllerdeki ayrıcalıklı yerlerinin her zaman muhafaza edileceğini kaydederek, "Vatanın milli birliği ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkenin her karış toprağında ve barışın koruyucusu olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde canları pahasına savaşan, tarihimize altın sayfalar yazdıran kahramanlara her zaman minnettar kalacağız. Onların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak ise toplum olarak en önemli sorumluluğumuzdur. Ulu gazilerimizin varlığı, varlığımızın sebebi ve gereğidir.  Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanının da verildiği gün olan Gaziler Günü'nde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık esenlikler dileyerek en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum" sözlerine yer verdi.

ÇAKIR'IN MESAJI

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır'dan 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı: Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilmiş ve bu nedenle de her yıl 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Biz bu varlığın değerine ve sağlamlığına inanmış milletin evlatlarıyız. Bu millet yazdığı kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman anacaktır. Milletleri millet yapan, onlara hayat veren, ayakta tutan değerler vardır. Gazilik ve şehitlik de, milletimizin tarihinde bin yılı aşkın geçmişi olan iki kutsal ve kardeş kavramdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin kalbinde her zaman çok özel bir yere sahip olmuştur. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak, ortak sorumluluğumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti büyük yurt sevgisi ile yaşamını ülkesine adayan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere birer emanetidir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür  yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum

Anahtar Kelimeler:
Gaziler Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.