İşte Bartın Şehir Ormanı'nın Kira Bedeli

Kamuoyunda Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın Bartın Kent Ormanı hakkında Bartın Valiliği'ne yapmış olduğu bilgi edinme başvurusuna verilen cevap artışılırken, ihaleyi alan Kalaycıoğulları İnşaat firmasından bir açıklama geldi.

İlgili Foto Galeriye Git

Kalaycıoğulları İnşaat San.ve Tic. Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kalaycı imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Halk tarafından TOKİ ORMANI olarak bilinen, ancak resmi ismi Bartın Şehir Ormanı olan ormanlık alanla ilgili olarak;

1- 2013 yılında Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından arazi kullanma bedeli olarak 12.500,00 TL, 2014 Yılında 5.000,00 TL muhammen bedelleri  ile orman kanununun 25.maddesi , mesire yerleri yönetmeliği ile mesire yerleri uygulama yönetmeliğine dayanılarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre kapalı zarf arttırmalı usulü ile ihale edildiği ancak ihaleye katılımın olmadığı ;

2- 2015 yılında 4.250,00 TL muhammen bedelle yine aynı usul ile ihale edildiği, ihaleye 3 firmanın katıldığı , en iyi teklifi veren ve ihalenin uhdesinde kaldığı Ayyıldız Firması'nın (Devrek Vergi Dairesi ne kayıtlı) sözleşmede belirlenen sürede yükümlülüklerini yerine getirmediklerinden, sözleşmenin Bartın Orman İşletme Müdürlüğünce 28.03.2016 tarihinde Bartın 3.Noterliğinin 02884 sayılı ihtarnamesi ile iptal edildiği,

3- İhalenin iptal edilmesi nedeniyle ilgili kanun ve yönetmeliklere dayanılarak yine 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu na göre 4.000,00 TL muhammen bedel ile  2016 yılı Temmuz ayında ilanı yapılan ve 10.08.2016 tarihinde ihale edilen Bartın Şehir Ormanı İşletmeciliği ihalesine katılarak teklifimizi verdik (5.000,00 TL) ve ihaleye başka katılımcı olmadığından uhdemizde kalmıştır. Bu teklifimiz hesaplanan arazi kullanma bedeli ile ilgili teklifimizdir. Bununla birlikte toplam kira aşağıdaki gibidir.

4- 2016 yılı kira bedeli 5.000,00 TL +Vergi ve fonlar olup takip eden yıllarda yönetmelik gereği TÜFE oranında her yıl artacaktır. Kira Bedeli  her yıl TÜFE oranında artacağı gibi mesire yerleri uygulama yönetmeliğine göre, onaylanmış vaziyet planında belirtilen ve yapılacak her türlü gelir getirici tesislerin maliyetinin (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nce onaylanmış) %2 si arazi kullanma bedeline eklenerek, Şehir Ormancılığı İşletmeciliğinin yıllık toplam kira bedeli tespit edilecektir. Kirayı sadece 5.000,00 TL olarak lanse etmek gerçeklikle bağdaşmadığı gibi halkı yanlış bilgilendirmektir.

5- 500 kişilik düğün salonu ve at harası yapılacakmış dedikoduları halkı yanlış bilgilendirmektir. Onaylanan vaziyet planında böyle bir tesise yer verilmemiştir.

6- Vaziyet planı Orman Genel Müdürü tarafından onaylanıncaya kadar firmamız tarafından herhangi bir işlem yapılmamıştır.

7- Bu alana yapılacak tüm tesisler Orman Genel Müdürlüğünün Mesire Yerleri Yönetmeliği ile 300 Sayılı Mesire Yerleri Uygulama Yönetmeliği ne uygun olacaktır, aksi söz konusu değildir.

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.

Anahtar Kelimeler:
TOKİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TOKİLİ 7 yıl önce

bu alanı birileri çalıştırmalı...sahipsiz olduğu zamanlarda sarhoşların bira kutuları çöplüğüne dönüşmüştü.....ve çeşitli artıklarla doluydu..kalaycıyı bakırcıyı tanımam.halkın hizmetine kazandırılmalı..gerisi boş..