Jandarma 175.Yılını Kutluyor

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175.yılı Bartın'da törenle kutlandı.

Jandarmanın 175. Kuruluş Yıldönümü Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ, Belediye Başkan V. Mehmet SANDIKLI, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan KAPLAN, Baro Başkanı Kamil ALTAN, Vali Yardımcısı Şefik AYDIN, Amasra Kaymakamı Mehmet YILDIZ, Kurucaşile Kaymakam V. Davut BAYRAKTAR, İl Jandarma Komutanı Alaaddin KARSAVURAN, İl Emniyet Müdürü Mehmet ALTINOK, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Hakan KAYA, İl Genel Meclis Başkanı Kenan DURSUN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Alaaddin KARSAVURAN “Bugün mensubu olmakla her zaman büyük onur duyduğumuz kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza hizmet eden Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Teşkilatımız yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilinciyle var olan bu sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı haklın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyerek modern teknolojin, bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personelleriyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret azim ve inancı içerisindeyiz.” Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Seyfettin AZİZOĞLU konuşmasında “Jandarma teşkilatımızın 175. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum. Hepinize kutlu olsun. Ülkemiz; dışta düşmanlara karşı ordusuyla, içte emniyet ve asayişi sağlamak için polis ve jandarma teşkilatlarıyla milletimizin huzur ve güvenini temin etmek için vargücüyle çalışıyor. Bartın’da da geldiğim günden beri arkadaşlarımdan aldığım bilgilerde emniyet ve asayişimizin gerçekten çok iyi ve yüksek bir seviyede olduğunu, Jandarmamızın bu manada vatandaşlarımızın emniyet ve güvenliği için elinden gelen hertürlü gayreti ve çabayı gösterdiğini, vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizin huzur ve sükununu sağladığını memnuniyetle gördüm. Bu güzel çalışmaların bundan sonra da devamını diliyorum. Ülkemiz dünyanın hiç bir yerinde olmadığı kadar önemli bir coğrafya parçası üzerindedir. Bu sebeple halkına hizmet eden bütün birimlerin teyakkuz halinde, uyanık bulunmaları gerekmektedir. Bu coğrafyaya hakim olabilmek ancak güçlü olmakla mümkündür. Bu sebeple iç güvenliğimizi tehdit eden her türlü unsura karşı tedbirli olmalıyız. Jandarma Teşkilatımız ülkemizin %90′a yakın coğrafya alanında hizmet verip emniyet ve asayişi sağlamaktadır. Bartın’da nüfus açısından da Jandarma Teşkilatı insanımızın %60′ına hizmet etmektedir. Bu aynı zaman da Bartın’da kırsal alanda yaşayan insanımızın şehirlerde yaşayan insanımızdan daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu durum jandarmamızın görevinin daha zor ve meşakkatli olduğunu bizlere ifade ediyor. Ancak Jandarma teşkilatı Bartın’da iyi örgütlenmiş iyi teşkilatlanmış. Dış karakollarıyla, personeliyle, araç ve gereciyle Türkiye ortalamasının da üzerinde bir seviyeye gelmiş. Bu sebeple burda bunu sağlayan komutanlara, görevlilere, ilgililere teşekkür ediyorum. Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 175. Yıldönümünü tekrar kutluyor, huzur ve güven ortamına olan katkılarının kıyamete kadar devamını diliyor, Memleketimize, Milletimize Allah’tan huzur, mutluluk ve güven diliyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum”. Dedi.

Vali Seyfettin AZİZOĞLU’nun konuşmasından sonra Jandarmada görevli askerler tarafından ordu jimnastiği tüfekli hareketler serisinden oluşan bir gösteri icra edildi. Daha sonra Atatürk İlkokulu öğrencilerinden oluşan seymen ekibinin halk oyunları gösterisi düzenlendi. Gösteriyi müteakip Jandarma teşkilatının 175.kuruluş Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

DURAN VE SAĞDIÇ’IN ÖDÜLLERİNİ TUNÇ VERDİ

Jandarma Teşkilatımızın 175.Yıldönümü Kutlama etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen resim yarışmasında ikinci olan Mehmet Efe Duran ve şiir yarışmasında ikinci olan Merve Sağdıç’a ödüllerini veren Milletvekili Tunç, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Programda son olarak Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan silah, araç ve teçhizat sergisi ile bugün için hazırlanan resim ve şiir sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Jandarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.